Tuinen van vroeger en nu

16 maart 2017, 20:00 t/m 23 maart 2017, 22:00 | Chocoladefabriek

historische tuin

Houd je van tuinieren, maar wil je niet altijd je handen vies maken? Kom dan dit voorjaar naar een tweetal lezingen in de Chocoladefabriek over tuinontwerpen.

Colleges over historische (tuin)ontwerpen

In het eerste college vertelt tuinhistoricus Wim Meulenkamp een interessant verhaal over de tuingeschiedenis in Nederland van de Middeleeuwen tot 1900. Aan de hand van kaartmateriaal, prenten, historische tuinliteratuur en tuinontwerpen krijgt de toehoorders een ‘les’ tuinkunstgeschiedenis, waaronder een aantal in Gouda en de regio. Het tweede college wordt gegeven door de Goudse landschapsarchitect Thijs van Hees. Hij heeft de ambitie meer groen in de samenleving te brengen en is onder andere betrokken bij het tot stand laten komen van het Singelpark Gouda.

• Data: 16 maart en 23 maart
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Chocoladefabriek
  • Prijs: Per lezing €5,50 voor SVAL-leden en bibliotheekleden; € 7,50 voor niet-leden
    Passepartout voor beide lezingen € 9,00 voor SVAL-leden en bibliotheekleden;  € 13,- voor niet leden.