Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 29)

8 maart 2021 | Elke week

Wil je je Nederlandse taal blijven oefenen tijdens de lockdown? Dat kan in het online Taalcafé van de Bibliotheek Gouda. Elke maandagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur zit docent Inge Olivier met twee vrijwilligers klaar om via ZOOM allerlei onderwerpen op een gezellige manier te bespreken. In kleine groepjes praat je bijvoorbeeld over vakantie, werk, muziek, sport of goede voornemens.

ma 08 mrt

• BiebBouwers: bouw een waterhuis in Mincecraft Bekijk details

25 februari 2021 t/m 22 maart 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: BiebBouwers. Doe ook mee!

25 feb t/m 22 mrt

• Human Library Bekijk details

13 maart 2021

Een boek laat je kennismaken met andere werelden, andere mensen, andere gedachten. Gaandeweg krijg je er zo meer begrip voor. Dat is ook precies het idee achter de ‘Human Library’, waarbij je een levend boek leent.

za 13 mrt

• De Avond van het Boek Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00

Op 13 maart 2021 om 20:00 uur vindt de Avond van het Boek plaats. Programmamaker Tim den Besten interviewt schrijver en Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld, en auteur van het Boekenweekgeschenk Hanna Bervoets. Een online te volgen gesprek over hun boeken, schrijverschap, het winnen van prijzen, het schrijven van het geschenk voor een uitgestelde Boekenweek, en over alles wat nog meer ter sprake komt.

za 13 mrt

15 maart 2021 | Elke week

ma 15 mrt

• Chocoladefabriek stembureau tijdens Tweede Kamerverkiezingen Bekijk details

17 maart 2021

Minimaal één keer in de vier jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Op de dag van de verkiezing mogen alle kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Kiesgerechtigden zijn alle mensen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit. De kiezer laat door te stemmen weten welke politieke partij hij of zij in de Tweede Kamer en wellicht ook in de regering wil.

wo 17 mrt

• Netwerkfabriek: ontdek je talenten Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | online

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? De bibliotheek helpt je met succesvol solliciteren.

do 18 mrt

22 maart 2021 | Elke week

ma 22 mrt

• Media Ukkie Dagen Bekijk details

26 maart 2021 t/m 2 april 2021

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

26 mrt t/m 02 apr

29 maart 2021 | Elke week