Agenda Cursussen

• Colleges Klassieke Oudheid: Grote namen in de oudheid Bekijk details

duurzame revolutie Van 10:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Perikles van Athene, Alexander de Grote, Hannibal, Julius Caesar, keizer Augustus, keizer Constantijn, dat zijn antieke persoonlijkheden van wie iedereen de namen kent. Wat heeft het tot zulke markante figuren in hun tijd gemaakt en waarom heeft onze westerse beschaving in de politiek, beeldende -en literaire kunst telkens weer naar die grote mannen verwezen? In vijf colleges wordt hun betekenis in de historisch context duidelijk gemaakt én wordt hun voortleven in beeld gebracht.

di 18 dec

• Goudse School - Nadenken over de kwaliteit van ons leven Bekijk details

18 december 2018 t/m 8 januari 2019 | Steenlandzaal

Op elke DINGSDAG bespreken we EEN GROOT DING.

18 dec t/m 08 jan

• Workshop Bloxels Bekijk details

Bloxels Van 13:30 tot 17:00 | Chocoladefabriek Gouda

In de kerstvakantie organiseren we een spannende nieuwe workshop: Games ontwerpen met Bloxels. Kinderen ontdekken wat een spel nu precies een 'goed' spel maakt, werken dit uit met Bloxels en uiteindelijk mag er natuurlijk ook gespeeld worden! We noemen deze manier van ontwerpen ook wel ‘design thinking’.

do 27 dec

• Workshop Bloxels Bekijk details

Bloxels Van 09:30 tot 11:00 | Chocoladefabriek Gouda

vr 28 dec

• Workshop Mindstorms Bekijk details

Van 09:30 tot 11:00 | Chocoladefabriek Gouda

Hou je van robots dan is een workshop met de LEGO Mindstorms robot echt iets voor jou!

wo 02 jan

• Cursus basisvaardigheden computer (Windows 10) SeniorWebcursus Bekijk details

22 januari 2019, 09:30 t/m 26 maart 2019, 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

In de cursus Basisvaardigheden wordt in 10 lessen geleerd wat een computer kan en hoe u hem moet bedienen. De cursus wordt in een rustig tempo gegeven zodat u zich stap voor stap de basisvaardigheden kunt eigen maken.

22 jan t/m 26 mrt

• Cursus Fotobewerking, SeniorWebcursus Bekijk details

cursus fotobewerking 24 januari 2019, 09:30 t/m 7 februari 2019, 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Plaatjes schieten is misschien zonder limiet, maar wat ermee te doen daarna? In deze cursus leert u afbeeldingen organiseren, zodat ze terug te vinden zijn. En wordt geoefend met de basishandelingen om de foto’s te bewerken en naar eigen smaak te verbeteren.

24 jan t/m 07 feb

• TypeWorld Kids; de leukste cursus computertypen Bekijk details

TypeWorldKids cursus blindtypen 13 februari 2019 t/m 5 juni 2019 | Chocoladefabriek Gouda

Ook dit seizoen bieden we de cursus TypeWorld Kids weer aan. Tegenwoordig is er namelijk bijna niets meer waarvoor je de computer niet gebruikt en met een typediploma op zak ben jij er helemaal klaar voor!

13 feb t/m 05 jun

• Cursus foto-album maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken 14 februari 2019, 09:30 t/m 7 maart 2019, 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In vijf lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

14 feb t/m 07 mrt

• iPad training, SeniorWeb Bekijk details

iPad 14 maart 2019, 09:30 t/m 28 maart 2019, 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

In deze training van drie ochtenden leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u die naar eigen voorkeur kunt inrichten.

14 mrt t/m 28 mrt