Tentoonstelling bijzonder drukwerk in de Chocoladefabriek

7 januari 2019 t/m 10 maart 2019

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op Koppermaandag, 7 januari, start de tentoonstelling Mooi Marginaal bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek.

n deze bijzondere presentatie worden 53 geselecteerde Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven getoond. Marginale uitgaven onderscheiden zich van meer gangbare drukwerk door hun eigenzinnigheid. De oplages zijn meestal bescheiden en de productie ervan is vaak intensief door het vele handwerk dat eraan te pas komt.
Mooi Marginaal is een initiatief van de Stichting Laurens Janszoon Coster. Deze stichting bekroonde de mooiste margedrukwerken van de afgelopen vijf jaar. Opvallend is de diversiteit van de druktechnieken, zoals boekdruk, offset, stencil, stempel en print. Zo toont het geheel een breed overzicht van bijzondere druksels die van de persen van de marge-drukkers rollen. De vijftig mooiste druksels, gaan nu op reis door het land.

Twee producties van Drukkerswerkplaats Gouda
In de tentoonstelling bevinden zich ook twee Goudse pareltjes:
Het bijzondere boekje Labyrinth, met gedichten van de voormalige Goudse stadsdichter Klara Smeets werd door de jury geprezen als een spannende goocheldoos vol prachtige gedichten. Ook de bundel De Steken van Sasja Jansen kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Het is leuk dat kenners ook zien wat voor bijzonder drukwerk de Goudse Drukkerswerkplaats maakt.
De offici?le opening vindt plaats op maandag 7 januari 2019 (koppermaandag) om 20.00 uur bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. Inloop vanaf 19.30 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te zien tot en met 9 maart 2019. Er is tevens een catalogus verschenen, waarin alle geselecteerde afbeeldingen inclusief beschrijvingen zijn opgenomen. Deze is bij de Drukkerswerkplaats en Kruim te koop voor 5 euro

Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.drukkerswerkplaats.nl