Adriaan van Dis in Gouda

18 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek. Dit jaar gaat het om 'De wandelaar' van Adriaan van Dis.

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Adriaan van Dis bezoekt op 18 november Gouda!

Op 18 november brengt Adriaan van Dis een bezoek aan de bibliotheek Gouda! Onze directeur Erna Staal stelt hem allerlei vragen. Heb jij een prangende vraag? Stuur die dan naar e.staal@bibliotheekgouda.nl

De kaartjes waren binnen een dag uitverkocht; bedankt voor jullie enorme belangstelling!