Afsluiting Kinderboekenweek in de Chocoladefabriek

17 oktober 2021, van 13:30 tot 15:30 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Kosten: 5 euro

De Kinderboekenweek is dit jaar van 6 oktober tot en met 17 oktober. Het thema is 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het Kinderboekenweekgeschenk 2021 wordt geschreven door Bette Westera. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Mark Janssen.

Afsluiting Kinderboekenweek: Back To The Future

Natuurlijk organiseert de bibliotheek net als eerdere jaren allerlei leuke activiteiten. Dat doen we samen met de andere bewoners van de Chocoladefabriek.

De bibliotheek Gouda, het Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en VRSpace verzorgen op 17 oktober ter afsluiting van de Kinderboekenweek samen een programma over beroepen die je in de Chocoladefabriek tegen kunt komen. We gaan back to the future!

Ga met het Streekarchief in stereo terug in de tijd! Hoe? Met de foto’s van Henri Petrus Olifiers. Hij woonde in 1900 in Gouda en had een stereoscopische fotocamera. Met een klein gekleurd stereobrilletje kun je zijn foto’s in 3D bekijken. Geef je je ogen de kost, ga terug naar 1900 en ontmoet mensen met beroepen van toen.

Daarna volgen drie korte workshops op verschillende plekken in de Chocoladefabriek; deze worden verzorgd door de Drukkerswerkplaats, VRSpace en de bibliotheek. Zo kun je leren programmeren met Lego. 

Het programma is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar, bij voorkeur samen met bijvoorbeeld hun ouders of opa en oma. De activiteiten duren van 13.30 uur tot 15.30 uur. Een kaartje kost € 5,00 per persoon.