BiebBouwers: bouw een mega-robot in Minecraft

27 mei 2021 t/m 20 juni 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: BiebBouwers. Doe ook mee!

Iedere keer is er een nieuwe challenge (hier vind je de eerdere opdrachten). De opdracht in juni is: bouw een mega-robot!

Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen. Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers die te bouwen. In Minecraft natuurlijk! Deze opdracht gaat ook over het maken van nepnieuws.

Bekijk het filmpje hieronder en de opdrachtomschrijving en ga aan de slag! Stuur voor 21 juni een filmpje van jouw mega-robot naar biebbouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt en het boek 'Fake' van Carry Slee of het boek 'Er was misschien eens' van Kamiel de Bruyne en Yarne Daeren.