Boek en Diner met de Wijn-Spijsbijbel door Niek Beute

1 december 2017, van 20:00 tot 23:00 | de Trap, Chocoladefabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto van bord met gerecht

Inspiratie opdoen voor de kerstdagen, geïnteresseerd in alles dat met wijn-spijs combinaties te maken heeft, of gewoon zin in een heerlijke avondje genieten? Vrijdag 1 december kan het allemaal we brengen dan de Wijn-Spijsbijbel van Victoria Moore tot leven!

De Wijn-Spijsbijbel

Victoria Moore’s Wijn-Spijs Bijbel inspireert en daagt je uit nieuwe combinaties te proberen. Welke ingrediënten zijn passend bij jouw favoriete wijnen en druivensoorten? Welke wijn drink je bij pure chocolade? Waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank, dan rood? En waarom zijn chili, knoflook en citroen moeilijk te combineren? Victoria’s bijbel leert het je allemaal! Een must-have dus voor iedereen die graag goede wijnen met lekker eten combineert.

Bijzondere gastspreker

We zijn zeer verheugd dat we sommelier Niek Beute hebben weten te strikken als gastspreker om Victoria’s bijbel echt tot leven te brengen! Kijk hieronder het Youtube filmpje met Niek Beute en zijn tips over wijn en chocola. 

Passie voor wijn

Als sommelier heeft Niek Beute aan de absolute top gewerkt in zijn vakgebied, maar zijn passie reikt verder, wijn is een beleving, en heeft als kunstvorm een veel kleiner publiek dan het verdient.
Niek ambieert een wijnwereld te scheppen, waar een ieder met passie voor wijn kan binnenwandelen. Hij neemt je aan de hand om het verhaal achter de wijn te laten beleven in al zijn facetten. Gebruik makend van zijn ruime schat aan kennis en ervaring, en een neus voor smaakvol culinair genieten, weet hij iedereen mee te nemen naar het hart van de passie voor wijn.

 • Activiteit: Boek&Diner met De Wijn-Spijs Bijbel ft. Niek Beute
 • Datum: vrijdag 1 dec 2017
 • Tijd: 20:00 uur aanvang diner, 19:30 uur inloop
 • Prijs: €37,50 leden, €39 overige gasten (inclusief diner van 5 gangen, exclusief de drankjes)
 • Wijnarrangement: €20 
 • Locatie: Chocoladefabriek Gouda

Bekijk hieronder een kort filmpje van Niek Beute met tips over wijn en chocola

Agenda

 • Cursus Fotoalbum maken, SeniorWebcursus

  Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In vijf lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen...

  15 februari 2018, 09:30 t/m 15 maart 2018, 12:00

  Chocoladefabriek

  15 feb t/m 15 mrt

 • Mythen in woord en beeld – door dr. Anton van Hooff

  Iedere zaal van een schilderijmuseum laat de bezoeker beseffen hoe enorm groot de invloed van de antieke mythologie altijd is geweest. Hoe vaak is bijvoorbeeld niet afgebeeld hoe het frêle prinsesje Europa...

  7 februari 2018, 10:00 t/m 21 maart 2018, 12:00

  Chocoladefabriek Gouda, Steenlandzaal

  07 feb t/m 21 mrt

 • Lezing: Er stond een vrouw in de tuin

  In het kader van de dag van de vrouwengeschiedenis, op 8 maart 2018, is auteur Anne Mieke Backer te gast. Zij onderzocht voor haar boek ‘Er stond een vrouw in de tuin’ de rol van vrouwen in het landschap....

  Van 20:00 tot 22:00

  Chocoladefabriek Gouda

  do 08 mrt

 • Film en Diner: Sprakeloos

  In 2009 verscheen Tom Lanoye’s roman Sprakeloos, die handelt over de dood van zijn moeder - een amateuractrice die, na een beroerte, haar spraak verliest. Op vrijdag 9 maart kun je de film 'Sprakeloos'...

  Van 19:00 tot 22:00

  Chocoladefabriek Gouda

  vr 09 mrt

 • Social Media Werkochtend

  Iedere tweede woensdagochtend van de maand organiseert Loes Vork in samenwerking met de Bibliotheek Gouda een Social Media Werkochtend voor ondernemers.

  Van 10:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, zaal Puur

  wo 14 mrt

Meer agenda