Boek en Diner met de Wijn-Spijsbijbel door Niek Beute

1 december 2017, van 20:00 tot 23:00 | de Trap, Chocoladefabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto van bord met gerecht

Inspiratie opdoen voor de kerstdagen, geïnteresseerd in alles dat met wijn-spijs combinaties te maken heeft, of gewoon zin in een heerlijke avondje genieten? Vrijdag 1 december kan het allemaal we brengen dan de Wijn-Spijsbijbel van Victoria Moore tot leven!

De Wijn-Spijsbijbel

Victoria Moore’s Wijn-Spijs Bijbel inspireert en daagt je uit nieuwe combinaties te proberen. Welke ingrediënten zijn passend bij jouw favoriete wijnen en druivensoorten? Welke wijn drink je bij pure chocolade? Waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank, dan rood? En waarom zijn chili, knoflook en citroen moeilijk te combineren? Victoria’s bijbel leert het je allemaal! Een must-have dus voor iedereen die graag goede wijnen met lekker eten combineert.

Bijzondere gastspreker

We zijn zeer verheugd dat we sommelier Niek Beute hebben weten te strikken als gastspreker om Victoria’s bijbel echt tot leven te brengen! Kijk hieronder het Youtube filmpje met Niek Beute en zijn tips over wijn en chocola. 

Passie voor wijn

Als sommelier heeft Niek Beute aan de absolute top gewerkt in zijn vakgebied, maar zijn passie reikt verder, wijn is een beleving, en heeft als kunstvorm een veel kleiner publiek dan het verdient.
Niek ambieert een wijnwereld te scheppen, waar een ieder met passie voor wijn kan binnenwandelen. Hij neemt je aan de hand om het verhaal achter de wijn te laten beleven in al zijn facetten. Gebruik makend van zijn ruime schat aan kennis en ervaring, en een neus voor smaakvol culinair genieten, weet hij iedereen mee te nemen naar het hart van de passie voor wijn.

 • Activiteit: Boek&Diner met De Wijn-Spijs Bijbel ft. Niek Beute
 • Datum: vrijdag 1 dec 2017
 • Tijd: 20:00 uur aanvang diner, 19:30 uur inloop
 • Prijs: €37,50 leden, €39 overige gasten (inclusief diner van 5 gangen, exclusief de drankjes)
 • Wijnarrangement: €20 
 • Locatie: Chocoladefabriek Gouda

Bekijk hieronder een kort filmpje van Niek Beute met tips over wijn en chocola

Agenda

 • Op reis door Leesland met Vivian den Hollander

  In samenwerking met de Brede School Gouda vertelt kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander speciaal voor kinderen van groep 3 en hun ouders hoe leuk (maar ook hoe belangrijk) lezen is.

  Van 14:30 tot 17:00

  Chocoladefabriek, Steenlandzaal

  za 22 sep

 • Taalcursussen Italiaans

  Veel mensen voelen een grote liefde voor het mooie Italie en willen mede om deze reden Italiaans leren. Maar ook voor werk gerelateerde doeleinden kun je in de Chocoladefabriek Italiaans leren, als beginner...

  24 september 2018 t/m 17 april 2019

  Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

  24 sep t/m 17 apr

 • Taalcursussen Spaans

  In de Bibliotheek Gouda kun je als beginner en als gevorderde cursussen Spaans volgen. Je gaat aan de slag met alle taalvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en vooral: spreken.

  24 september 2018 t/m 17 april 2019

  Chocoladefabriek Gouda

  24 sep t/m 17 apr

 • Taalcursussen Frans

  Binnenkort voor werk of vakantie naar Frankrijk? Volg een taalcursus Frans bij de Bibliotheek Gouda. Voor beginners praktijk gericht, waardoor je snel leert spreken in alledaagse situaties. In de cursus...

  24 september 2018 t/m 19 april 2019

  Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

  24 sep t/m 19 apr

 • Cursus basisvaardigheden computer (Windows) SeniorWebcursus

  In de cursus Basisvaardigheden wordt in 10 lessen geleerd wat een computer kan en hoe u hem moet bedienen. De cursus wordt in een rustig tempo gegeven zodat u zich stap voor stap de basisvaardigheden kunt...

  Van 09:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

  di 25 sep

Meer agenda