Boekenweek van Jongeren

17 september 2021 t/m 26 september 2021

Van 17 tot en met 26 september is de Boekenweek van Jongeren. Deze campagne is voor jongeren van 15 tot 18 jaar en bestaat uit een aantal onderdelen.

3PAK-geschenkbundel

Tijdens de Boekenweek van Jongeren krijgen jongeren het 3PAK-boekje cadeau van docenten Nederlands. 3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Ook is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. De auteurs die in 2021 3PAK schrijven, zijn: 

  • Khalid Boudou: werkte als leraar Nederlands en werd in één klap beroemd met 'Het Schnitzelparadijs'. In 2007 bracht hij 'Pizzamaffia' uit, dat werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg: 'Pizzamaffia slaat door'.
  • Aimée de Jongh: combineert poëtische beelden met sterke verhalen. Ze brak definitief door met het ijzingwekkende debuut 'De terugkeer van de wespendief'. De opvolgers 'Taxi!' en 'Bloesems in de herfst' brachten haar internationaal succes.
  • Splinter Chabot: is schrijver, programmamaker en politicoloog. Hij debuteerde in 2020 met 'Confettiregen'; dit boek over de ontdekkingstocht naar hoe jezelf te zijn werd een bestseller.  

Beste Boek voor jongeren

De prijs voor het Beste Boek voor Jongeren wordt ieder jaar uitgereikt om de aandacht te vestigen op goede en leuke boeken, geschikt voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die zo het leesplezier aanwakkeren.