Chocoladefabriek stembureau tijdens Tweede Kamerverkiezingen

17 maart 2021

Minimaal één keer in de vier jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Op de dag van de verkiezing mogen alle kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Kiesgerechtigden zijn alle mensen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit. De kiezer laat door te stemmen weten welke politieke partij hij of zij in de Tweede Kamer en wellicht ook in de regering wil.

Verschillende mogelijkheden om te stemmen

Dit jaar heb je de volgende (extra) mogelijkheden om je stem uit te brengen: 

  • Stemmen in het stemlokaal: op 17 maart kun je je stem uitbrengen in het stemlokaal.
  • Vervroegd stemmen: op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 is in alle gemeenten een aantal stemlokalen geopend, vooral voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren.
  • Iemand machtigen: kiezers van 18 jaar en ouder kunnen, net als bij andere verkiezingen, iemand machtigen om hun stem voor hen uit te brengen.
  • Briefstemmen 70-plus: kiezers van 70 jaar en ouder kunnen bij deze verkiezing ook per brief stemmen.

Chocoladefabriek als stembureau

Als je gaat stemmen in een stemlokaal, heb je een stempas, een identiteitsbewijs en een mondkapje nodig. Je stempas krijg je uiterlijk 3 maart 2021 thuisgestuurd. De Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 is één van de stembureaus. 
Meer informatie over stemmen in Gouda staat op de website van de gemeente

Stichting Lezen en Schrijven maakte de verkiezingskrant in gewone taal