Cursus Autobiografisch schrijven

30 september 2018, 14:30 t/m 11 november 2018, 17:30 | Chocoladefabriek Gouda

foto Yvonne Kronnenberg

Uniek aanbod: Schrijfster Yvonne Kroonenberg leert je Autobiografisch Schrijven.

Als je schrijvend wilt onderzoeken wat er in je omgaat, dan geeft de cursus Autobiografisch schrijven je de handvatten. Bibliotheek Gouda is er trots op dat schrijfster Yvonne Kroonenberg deze cursus, bestaande uit 5 zondagmiddagen vanaf 30 september, verzorgt. Yvonne Kroonenberg is schrijver en psycholoog en schreef diverse boeken over relaties zoals Alles went behalve een vent en Het zit op de bank en het zapt.

Autobiografisch schrijven

Autobiografisch schrijven is een hele toegankelijke vorm van schrijven. Je kunt putten uit je eigen levensgeschiedenis. Daarbij mag je zelf de keuze maken of dit over een bepaalde periode, een moment of een voorval gaat. Of bijvoorbeeld over een persoon die belangrijk voor je is (geweest). Belangrijk is het autobiografische aspect: je gaat uit van je eigen belevenis en niet van een verzonnen hoofdpersoon.

De cursus is bedoeld voor iedereen die aspiraties heeft tot maar nog nooit wat heeft geschreven tot degenen die al aardig bedreven zijn en iedereen daartussen. Kortom, het maakt niet uit welk niveau je hebt, je kunt namelijk altijd leren.

“Iedereen heeft een verhaal te vertellen, namelijk zijn/haar levensgeschiedenis. Daarbij maakt het niet uit of je pas 15 bent of al 85”, aldus Yvonne Kroonenberg. 

  • activiteit: Cursus Autobiografisch schrijven door Yvonne Kroonenberg
  • datum:  5 lessen: 30 sept, 7, 14 okt, 4, 11 nov 2018
  • tijd: van 14.30 tot 17.30 uur
  • prijs: €200,- (leden) | €250,- (overige gasten)