de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019

14 september 2019, van 15:00 tot 17:30 | De Trap. Chocoladefabriek

Kosten: Gratis inloop voor publiek

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda.

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichter 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda. De jury bestaat uit Erna Staal en Jackie van Dijk van de bibliotheek, en het Stadsdichterskabinet Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen en Chris Bellekom.

De Junior Stadsdichter – 12 t/m 16 jaar oud – krijgt een jaar lang de kans zijn of haar talent voor poëzie te ontwikkelen. De Junior Stadsdichter inspireert daarmee ook andere jongeren en maakt ze enthousiast voor taal en literatuur!
De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: gedichten schrijven bij belangrijke gebeurtenissen, optreden bij evenementen in de stad en het leven in de stad becommentariëren vanuit de visie van een jongere. De Junior Stadsdichter krijgt bovendien een workshop aangeboden door dichter Ruben van Gogh.

Maak tijdens de verkiezing ook kennis met onze nieuwe bewoner: Musicalschool Mirakel zal een optreden geven.

Leestips

• Zo word je een geweldige dichter

Ellen Deckwitz

Gedrukt boek

Bekijk details van Zo word je een geweldige dichter

• Het vonkt in mij

Mieke van Hooft

Eigentijdse gedichten in de ik-vorm over verkering, tieten, de brugklas, echtscheiding en opgroeien. Met afbeeldingen van kleurrijke kartonknutsels. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Het vonkt in mij

• Hoe angst klinkt

Hans Hagen

Ruim veertig gedichten over onder meer alleen zijn, verliefd zijn, anders zijn, dieren en afscheid nemen. Vanaf ca. 13 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Hoe angst klinkt

• Melk en honing

Rupi Kaur

Gedichten en (poëtische) notities over lijden, liefhebben, breken en helen: onmogelijke liefde, misbruik, verkrachting, geweld en vrouwelijkheid.

Gedrukt boek

Bekijk details van Melk en honing

• Verzamel de liefde

Bart Moeyaert

Verzameling gedichten over liefde, verliefdheid, verlaten en verlaten worden. Vanaf ca. 13 jaar.

E-book

Bekijk details van Verzamel de liefde

• Gedichten van de broer van Roos

Tim Hofman

Gedichten die uiteenlopen van korte bijna betekenisloze woord- en taalgrapjes tot lange gedichten met diepe betekenis en een rol voor visuele lay-out.

Bekijk details van Gedichten van de broer van Roos

• Habitus

Radna Fabias

Gedichtenbundel met moderne poëzie rondom de thema’s thuis, identiteit, migratie, cultuur en onderdrukking.

Bekijk details van Habitus

• Heb lief

Lars van der Werf

Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend eenvoudig, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Liefde, verlangen en geluk maar ook gemis en verdriet komen allemaal voorbij. Een bundel versjes van Lars van der Werf is het ideale cadeautje voor geliefden,...

E-book

Bekijk details van Heb lief

• Game of Poems

Ellen Deckwitz;Ingmar Heytze;Thomas Möhlmann

Totaal eigenzinnige poëtische herbeleving van de eerste zeven seizoenen van de populaire tv-serie 'Game of Thrones'.

Bekijk details van Game of Poems

• Laten we het er maar niet over hebben

Akwasi Akwasi

Eerste dichtbundel van de bekende rapper, acteur, scenarist, presentator (1988), waarin het onvermogen tot echte communicatie centraal staat.

Gedrukt boek

Bekijk details van Laten we het er maar niet over hebben

• Bekijk details van Waarom ben je niet bij mij