de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019

14 september 2019, van 15:00 tot 17:30 | De Trap. Chocoladefabriek

Kosten: Gratis inloop voor publiek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda.

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichter 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda. De jury bestaat uit Erna Staal en Jackie van Dijk van de bibliotheek, en het Stadsdichterskabinet Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen en Chris Bellekom. 

De Junior Stadsdichter – 12 t/m 16 jaar oud – krijgt een jaar lang de kans zijn of haar talent voor poëzie te ontwikkelen. De Junior Stadsdichter inspireert daarmee ook andere jongeren en maakt ze enthousiast voor taal en literatuur! 
De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: gedichten schrijven bij belangrijke gebeurtenissen, optreden bij evenementen in de stad en het leven in de stad becommentariëren vanuit de visie van een jongere. De Junior Stadsdichter krijgt bovendien een workshop aangeboden door dichter Ruben van Gogh.

Maak tijdens de verkiezing ook kennis met onze nieuwe bewoner: Musicalschool Mirakel zal een optreden geven.

Leestips