De ruimte in met Govert Schilling (12+)

11 oktober 2019, van 20:00 tot 21:30 | De Trap, Chocoladefabriek

Kosten: €10,- (leden) €12,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 11 oktober staat de Chocoladefabriek volledig in het teken van de ruimtevaart en verandert de bibliotheek in een Planetarium. Sterrenkundige Govert Schilling neemt je, met een boeiend college, mee op reis door het heelal.

Ga mee op reis door het heelal!

Sterrendeskundige Govert Schilling begint om 20.00 uur met zijn college over de ruimte. Kom langs en maak kennis met sterren en planeten, zwarte gaten, ufo’s en ruimtereizen. Het avondcollege van Schilling is speciaal voor kinderen vanaf 12 jaar, ouders, grootouders, volwassenen en liefhebbers. Govert Schilling neemt je mee op een bijzondere en indrukwekkende reis door de ruimte. Koop snel je kaartjes want vol=vol!

Liever zelf de ruimte in? Zet dan een VR-bril op, stap in de Grote Glazen Lift en vlieg tussen 15.00-20.00 uur omhoog of rijd mee met de Moonbuggy op de maan. De kosten hiervoor zijn € 2,50 voor volwassenen en € 1,-  voor kinderen. Betalen op de dag zelf. Sterrenwacht Sonnenborgh is vanaf 17.00-20.00 uur aanwezig voor een interactief programma met proefjes en een quiz.

Speciaal bij Kruim

Speciaal voor deze avond kan je bij Kruim de 'UFO-burger' bestellen. Die wil je proeven!

Leestips over het heelal

 • Het mysterie van niks en oneindig veel snot

  Jan Paul Schutten

  Hoe is ons heelal ontstaan? Waar komen de zon, sterren en planeten eigenlijk vandaan? We gaan ver terug in de tijd en komen meer te weten over o.a. supernova's, zwarte gaten, atomen en de oerknal. Met veel zwart-witillustraties met een steunkleur. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het mysterie van niks en oneindig veel snot

 • Een heel kleine geschiedenis van bijna alles

  Bill Bryson

  Waar komt de wereld vandaan en hoe groot is het heelal? Bijna alles wat we weten over de hemel, aarde, ziekte, klimaat en genen komt aan bod. Met informatie over uitvinders en wetenschappers als Einstein en Darwin. Met veel kleurenillustraties, ook foto's. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een heel kleine geschiedenis van bijna alles

 • De ontdekking van de maan

  Govert Schilling

  Allerlei feiten en verhalen over de maan worden verteld. Wie is het mannetje in de maan, wat is een maansverduistering en hoe ziet een maanpak eruit? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ontdekking van de maan

 • De ontdekking van de sterren

  Govert Schilling

  Hoe komen sterren aan hun naam? Hoe groot zijn sterren en hoe geven ze licht? Allerlei feiten en weetjes over sterren komen aan bod. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ontdekking van de sterren

 • De ontdekking van de ruimte

  Govert Schilling

  Is er leven op Mars? Waar komt de maan vandaan? Allerlei feiten, weetjes en vragen over de maan, planeten en sterren komen aan bod. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ontdekking van de ruimte

 • Het heelal

  Raman Prinja

  Ontdek hoe sterren ontstaan en maak een rondreis door het zonnestelsel. Ook de toekomst van ruimtereizen komt aan bod. Met veel, ook schematische, kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het heelal

 • De melodie van de natuur

  Ivo van Vulpen

  Zoektocht naar antwoorden op grote vragen over de werking van ons heelal; aan bod komen onder meer quantummechanica en de relativiteitstheorie, quarks en leptonen, sterke en zwakke kernkrachten, Higgs-bosonen en zwarte materie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De melodie van de natuur

 • Simpelweg Hawking!

  Rüdiger Vaas

  Overzicht van de theorieën van de natuurkundige Stephen Hawking (1942-2018).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Simpelweg Hawking!

 • Alles en niets

  Stefan Klein

  Overzicht van de gangbare theorieën over de kosmos en de filosofische implicaties daarvan.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles en niets

 • 100 waanzinnige weetjes over de ruimte

  Alex Frith, Alice James, Jerome Martin

  De Maya's keken naar Venus om hun oorlogen te plannen. Maangolf was de eerste buitenaardse sport. Honderd van dit soort weetjes over het heelal worden stapsgewijs en met kleine tekeningen of infographics uitgelegd. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 100 waanzinnige weetjes over de ruimte