Mini-cursus: Hoe te falen?

15 oktober 2020, van 19:30 tot 21:15 | Drukkerswerkplaats, Chocoladefabriek

Kosten: € 50,- leden, € 65,- niet leden

In navolging van Hoe te leven komt Doen Door Denken filosoof Dennis de Gruijter met een nieuwe mini-cursus: Hoe te falen? De cursus bestaat uit drie lessen op 15, 29 oktober en 12 november

In navolging van Hoe te leven komt Doen Door Denken filosoof Dennis de Gruijter met een nieuwe mini-cursus: Hoe te falen?

Falen is een van de grootste angsten van volwassenen. In ons alledaagse leven proberen we het uit alle macht tegen te gaan terwijl de wetenschap en psychologie falen juist aanmoedigen als belangrijke voorwaarde voor vooruitgang. Wat is wijsheid?

Je kunt falen omschrijven als een vorm tekort schieten: iemand of iets voldoet niet aan de verwachtingen. De Stoïcijnse levensfilosofie biedt ons praktische perspectieven: of het nu wenselijk is of niet falen of tekort schieten is onvermijdelijk. Wat kun of doe je als de wereld, mensen in je omgeving of jij zelf faalt?

De cursus is opgebouwd vanuit de Filosofie-voor-het-leven gedachte: filosofie moet relevant zijn voor de situatie waarin we ons nu bevinden. Het zet je aan tot denken én tot doen.

Over de cursus hoe te leven

Leuke laagdrempelige manier om kennis te maken met de filosofie

Knap om in 3 lessen zulke grote denkers snel duidelijk te maken, zodat we er zelf mee verder kunnen.