In gesprek met Herman Koch en Wanda Reisel

28 januari 2018, van 15:00 tot 17:00 | Steenlandzaal Chocoladefabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Herman Koch en Wanda Reisel jong

Wat weten vrienden met een lang gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Zondag 28 januari: Herman Koch en Wanda Reisel in de Chocoladefabriek.

In gesprek met Herman Koch & Wanda Reisel over hun boek ‘Of heb ik het verzonnen?’

Wanda Reisel ontmoet de twee jaar oudere Herman Koch op het Spinoza Lyceum als ze vijftien jaar oud is. Herman is de clown van de klas, met de scherpste grappen die zeker niet voor iedereen even leuk zijn. En Wanda is het meisje dat zich liever verschuilt. Een vriendschap ontstaat en houdt stand terwijl hun levens hoogte- en dieptepunten kennen: grootse schrijversdromen, het overlijden van een ouder, liefdes die komen en gaan.

Herman Koch: “Er was aanvankelijk geen plan voor een boek. We zijn in 2011 een correspondentie begonnen om eens te kijken wat we nog van ons gemeenschappelijk verleden wisten.“Uiteindelijk leidt de correspondentie wel degelijk tot een boek. ‘Of heb ik het verzonnen?’ leest als een geestig, ontroerend en bovenal gênant intiem gesprek tussen twee vrienden die daarbij onverbiddelijk kunnen zijn, vooral voor zichzelf.

Met de schrijvers Herman Koch en Wanda Reisel is een nieuw literair duo opgestaan. Zij richten hun scherpe blik ditmaal niet op hun personages, maar op elkaar. Het resultaat: een intiem verslag van een onuitgesproken verbondenheid. 

Herman Koch (1953) is Nederlands meest succesvolle schrijver van het moment. Het diner is in meer dan vijftig talen vertaald. In 2017 was hij de auteur van het Boekenweekgeschenk. Wanda Reisel (1955) is gevierd roman- en toneelschrijver, winnaar van de Anna Bijns Prijs en genomineerd voor de AKO- en de Libris Literatuurprijs. 

Op zondag 28 januari gaat Jasper Henderson, hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever bij Uitgeverij Lebowski, in de Chocoladefabriek met de auteurs in gesprek.

  • activiteit: In gesprek met Herman Koch & Wanda Reisel, door Jasper Henderson
  • datum: zo 28 jan 2018
  • tijd: 15.00 uur
  • entree: €10 leden, €12,50 overige gasten
  • locatie: Steenlandzaal, Chocoladefabriek Gouda