Inspiratiemiddag Kinderboekenweek

16 september 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 6 tot en met 17 oktober 2021 is de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het Kinderboekenweekgeschenk 2021 wordt geschreven door Bette Westera. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Mark Janssen.

Activiteiten bibliotheek Gouda

Natuurlijk gaat de bibliotheek net als eerdere jaren allerlei leuke activiteiten verzorgen, ook in aanloop naar de Kinderboekenweek toe. Zo organiseren we samen met de Brede School Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij op 16 september een inspiratiemiddag. Tijdens deze middag kunnen leerkrachten uit het basisonderwijs aan de hand van allerlei workshops kennismaken met de boeken en het thema van de Kinderboekenweek. Locatie is de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20.