Kinderboekenweek 2022

5 oktober 2022 t/m 16 oktober 2022

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober.

Doe mee aan de speurtocht met spannende weetjes uit de dieren- en plantenwereld. Wie weet win jij wel zo’n mooi ‘weetjes’-boek. Op elke vraag staat ook een QR-code met een luistervink opdracht. Welk dierengeluid hoor jij?

Word snel lid van de bibliotheek en krijg een zakje gi-ga-groene LEGO-bouwstenen

Kinderen van 4 tot 12 jaar die voor of tijdens de Kinderboekenweek lid worden van de bibliotheek, krijgen een zakje LEGO cadeau! Op bibliotheekgouda.nl/vestigingen staat informatie over onze vestigingen en openingstijden. Deze actie geldt zo lang de voorraad strekt en geldt alleen voor nieuwe jeugdleden.

Ben jij gi-ga-groen?

Ga de wereld rond met een ongewone nieuwe vriend en test je kennis over natuur en milieu. 

Start het spel

Programma's voor het onderwijs

Brede School Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij en de bibliotheek verzorgen een mooi programma voor de scholen:

  • Groepen 4 komen op bezoek in de Chocoladefabriek om zich mee te laten voeren in de bijzondere wereld van het bos door schrijver Mack van Gageldonk.
  • Er is een creatieve schrijfles voor de middenbouwgroepen gekoppeld aan de theatervoorstelling ‘Superjuffie’.
  • Ter voorbereiding op bijvoorbeeld de Nationale Voorleeswedstrijd krijgen vele bovenbouwgroepen de workshop ‘Kleurrijk voorlezen’. Met aandacht voor het juiste boek, tempo, toon èn publiek.
  • Daarnaast verzorgt de bibliotheek diverse boekenlijsten passend binnen het thema Gi-ga-groen.

Kinderboekenweekgeschenk

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks 'De waanzinnige boomhut', hebben het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek geschreven. Illustrator Marije Tolman maakte het prachtige prentenboek Egalus. Beide boeken zijn verkrijgbaar via de boekhandel. De boomhut speelt de komende maanden een grote rol in de Techniekwerkplaats

Meer informatie over de Kinderboekenweek

Griffels en Penselen

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek worden er elk jaar Griffels en Penselen toegekend aan de best geschreven en best geïllustreerde kinderboeken. 

Meer informatie over de Griffels en Penselen

Bibliotheekpas in Happy Meals

Tijdens de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober 2022 vinden kinderen bij McDonalds niet alleen een speeltje of boekje bij hun Happy Meal, maar ook een symbolisch pasje voor een jeugdlidmaatschap van de bibliotheek. Dit kun je komen inwisselen voor een écht pasje bij een van onze vestigingen

Meer informatie over de actie van McDonalds