Leeslounge

16 november 2022, van 19:30 tot 21:00 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bibliotheek Gouda organiseert in samenwerking met Anita Ootjers een leeslounge, waarbij steeds een ander boek centraal staat. Op 16 november is dat 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls.

Nederland Leest

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau. Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Met 'Mevrouw mijn moeder' schreef Yvonne Keuls een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Eind 2021 verscheen haar meest recente roman Gemmetje Victoria. 

Leeslounge

Op 16 november 2022 vanaf 19.30 uur is er een leeslounge in de Chocoladefabriek over 'Mevrouw mijn moeder'. 

Koop je kaartje(s)

22 november: Yvonne Keuls komt naar de Chocoladefabriek in Gouda

Op 22 november 2022 vanaf 20.30 uur is Yvonne Keuls in de Chocoladefabriek! Ze wordt geïnterviewd door schrijver, journalist, columnist en programmamaker Malou Holshuijsen. Heb je een vraag die je wilt laten stellen? Geef die dan door aan Miranda van Elswijk via m.vanelswijk@bibliotheekgouda.nl!  

Je kunt je kaartje kopen via onderstaande link of aan de servicebalie in de Chocoladefabriek. 

Koop je kaartje(s)