Nationale Voorleesdagen

26 januari 2022 t/m 5 februari 2022

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorlezen aan kinderen is leuk èn belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en de woordenschat maar bovenal bezorgt voorlezen jou en je kind veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Met veel aandacht voor het Prentenboek van het jaar en de Prentenboeken top 10.

Cadeautje voor nieuwe leden

Kinderen tot en met 6 jaar die tussen 26 januari en 5 februari lid worden van de bibliotheek Gouda, krijgen een monster cadeau! Kom naar een van onze vestigingen:

  • Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 
  • Van Noord, Lekkenburg 1
  • Kinderbibliotheek De Biep in Korte Akkeren, Reigerstraat 37
  • Kinderbibliotheek Goverwelle, Middenmolenlaan 68 a
  • Kinderbibliotheek Oosterwei, Bernadottelaan 79

Kijk op onze site voor de openingstijden. Een lidmaatschap is trouwens gratis voor iedereen tot 18 jaar! 

Prentenboek van het jaar 2022: Maar eerst ving ik een monster

Het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Je kunt het verhaal in verschillende talen beluisteren: prentenboekeninalletalen.nl/maar-eerst-ving-ik-een-monster. Ook zijn er een liedje en een animatie gemaakt. 

Prentenboek Top 10

Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten koos naast het prentenboek van het jaar nog negen boeken. Samen vormen ze de Prentenboek Top 10.

Voorleestips

Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Het prikkelt de fantasie en versterkt de band tussen (groot)ouder en kind. Hoe maak je van voorlezen een dagelijkse gewoonte? Kies een moment dat past bij jullie gezin. Na het eten, als je zit te wachten in het zwembad of ‘s ochtends samen in bed. Met 15 minuten per dag voorlezen maak je al een heel mooie start. Op bibliotheekgouda.nl/voorleestips vind je acht voorleestips.  

Bibliotheek Gouda

De bibliotheek Gouda organiseert allerlei activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.