Ontmoet Vivian den Hollander

18 augustus 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezen is leuk. Ook in de zomer. Als je een boek leest, reis je in je hoofd de wereld over! Lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen, zodat ze geen 'zomerdip' krijgen en na de vakantie achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheden.

Zomerleesbingo en andere activiteiten

De bibliotheek Gouda heeft voor de leerlingen in groep 3 en 4 een zomerleesbingo gemaakt, die uitnodigt om in de vakantie met taal en lezen bezig te blijven. Daarnaast plannen we in de zomervakantie een aantal activiteiten die een bibliotheekbezoek extra leuk maken!

18 augustus: maak kennis met Vivian den Hollander

Denk jij, als je een mooi boek hebt gelezen, ook vaak: wie zou toch die schrijver zijn? Hoe is hij of zij op het idee gekomen voor dit verhaal? Waar zit zij, als ze aan het schrijven is? Op zolder? In een schuurtje in de tuin? Bestaan de personen in het boek echt? Of heeft ze alles verzonnen?

Je krijgt nu de kans een échte kinderboekenschrijfster te ontmoeten! Op 18 augustus komt Vivian den Hollander op bezoek in de bibliotheek! Je kunt haar dan alles vragen over Spekkie en Sproet, Piraat Kaat en de Kontiki’s. Maar ook over haar lievelingsboek en haar huisdieren.

Je gaat ook zelf creatief aan de slag met een van haar boeken. Wil je na afloop heel graag een eigen boek van Vivian den Hollander? Dan kun je er ter plekke een (of meer) kopen bij het kraampje van boekhandel Verkaaik. Wie weet signeert Vivian ‘m voor je!

Vivian is er op:

Woensdag 18 augustus

  • Van 11.00 uur tot 12.30 uur in Van Noord aan de Lekkenburg 1
  • Van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20

Prijs ticket: € 1,50

Je kunt die dag ook haar boeken kopen bij ons.