Weekend van de Wetenschap: Speciale Robotwerkplaats

5 oktober 2019, van 10:00 tot 13:00 | Chocoladefabriek Gouda

Kosten: Gratis!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

inloop Robotwerkplaats

Speciale (gratis!) editie van de Robotwerkplaats in het kader van het weekend van de wetenschap.

De Robotwerkplaats wordt tijdens het Weekend van de Wetenschap eenmalig omgedoopt tot een proeftuin Taal van de Toekomst met Robotica, Programmeren en VR. Kom langs en reis mee door de 21e eeuw. Deze speciale Robotwerkplaats is eenmalig gratis.

Hieronder een overzicht van de verschillende activiteiten inclusief bijbehorende locatie.

Jeugdwerkplaats

Ga aan de slag met Blue Bots en Scratch en leer programmeren op een leuke en makkelijke manier. Om 11.00 en 12.00 uur startte we met de uitleg rond het programmeren van microbits. Waarna je er zelf mee aan de slag kan.

Steenlandzaal

In de steenlandzaal kan je aan de slag met Lego, Bloxels en mindstorm. Ook zal er VR met green screen aanwezig zijn waar gebruik van kan worden gemaakt. Kom langs en ontdek het zelf.

We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur, het is vrije inloop zodat je overal wat kan proberen. Kom je er zelf niet uit zijn er altijd mensen van de bibliotheek aanwezig die je kunnen helpen. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom, wij hebben de koffie, thee en limonade klaar staan. Geïnteresseerd in robotica, programmeren en VR kom dan vooral langs.

 • Activiteit: Robotwerkplaats in de Chocoladefabriek
 • Tijd: 10.00 – 13.00 uur
 • Locatie: verschillende locaties in de Chocoladefabriek
 • Voor wie: kinderen van 8 jaar

Leestips

 • Gordon McComb Robots bouwen voor kids

  Bouw je eigen robot van o.a. een elektrische tandenborstel en oud speelgoed. Stapsgewijze uitleg van vier robots met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jarrett Lerner Robonerds

  Marc (12, ik-figuur) vindt een mysterieuze doos vol onderdelen in de tuin. Met zijn beste vriend begint Marc aan het bouwpakket. De volgende dag vinden ze een enorme robot die zichzelf ’s nachts heeft afgebouwd. De hongerige robot wil steeds meer eten en wordt zelfs agressief. Wat nu? Met veel illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Kathryn Clay Robots, handig hoor!

  Wist je dat robots in ziekenhuizen helpen bij operaties? En bij het maken van je smartphone? Lees hoe robots ook worden gebruikt in de fabriek, op school en op de boerderij. Korte teksten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

 • Andrea Mills, Clive Gifford, Laura Buller Robot

  Van robotstofzuiger tot bestuurbare robots. Lees hoe robots werken, kijken, bewegen en denken. Er is ook aandacht voor robots die worden ingezet in gevaarlijke situaties. Met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ed Sobey Roboticalab

  Wat kunnen robots allemaal? Lees over o.a. robots in beweging, motoren en sensors. Met stapsgewijze uitleg van zes experimenten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

 • Carol Vorderman Programmeren voor kinderen

  Maak zelf computergames met de programmeertalen Scratch en Python. Met stapsgewijze uitleg van enkele projecten, achtergrondinformatie en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

 • James Bow Wetenschap van de toekomst?

  Ontdek hoe ver wetenschappers zijn in het langer laten leven van mensen, met robots en bij het tijdreizen. Lees met welke twaalf projecten ze bezig zijn. Met sfeervolle illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Peter Brown The wild robot

  Het 'leven' van robot Roz begint als ze aanspoelt op een afgelegen eiland. De dieren zijn eerst heel onvriendelijk en zien haar als een monster. Zal ze toch vriendschap kunnen sluiten en zich thuis gaan voelen? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marie Lu Warcross

  De bedenker van het virtual-realityspel Warcross haalt de Amerikaanse hacker Emika Chen (18) naar Japan om de oorzaak te vinden van een veiligheidslek in het spel. Ze ontdekt een duister complot. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ursula Poznanski Layers

  Dorian (17) leeft liever dakloos op straat dan bij zijn vader, die hem mishandelt. Op een dag komt Dorian in het bezit van een speciale bril die toegang biedt tot een andere realiteit. Maar het bezit van de bril blijkt levensgevaarlijk. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek