Droom weg in een verhaal

25 augustus 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezen is leuk. Ook in de zomer. Als je een boek leest, reis je in je hoofd de wereld over! Lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen, zodat ze geen 'zomerdip' krijgen en na de vakantie achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheden.

Zomerleesbingo en andere activiteiten

De bibliotheek Gouda heeft voor de leerlingen in groep 3 en 4 een zomerleesbingo gemaakt, die uitnodigt om in de vakantie met taal en lezen bezig te blijven. Daarnaast plannen we in de zomervakantie een aantal activiteiten die een bibliotheekbezoek extra leuk maken!

25 augustus 2021: Droom weg in een verhaal

In verhalen kom je op de mooiste of spannendste plekken, gewoon op de bank of in je bed! Heb je weleens je eigen verhaal bedacht en zelf opgeschreven of getekend? We lezen het verhaal Ga je mee? van Charlotte Dematons en fantaseren over een echte vakantiedroomplek. Aan het eind neem je een kussensloop mee naar huis, met jouw eigen fantasie. Om op weg te dromen…of wakker te blijven. 

Locaties en tijden:

  • Van 11.00 uur tot 12.30 uur in Van Noord aan de Lekkenburg 1
  • Van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20

Prijs ticket: € 1,50