Schrijffabriek

17 november 2021, van 19:30 tot 21:30 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je schrijfambitie? Ben je al begonnen maar loop je vast met schrijven? Wil je na jaren weer extra inspiratie en handvatten om verder te kunnen schrijven? Dan is De Schrijffabriek de perfecte plek om te beginnen. De bibliotheek Gouda organiseert dit najaar schrijfworkshops onder begeleiding van bekende schrijvers zodat jij jouw schrijfambitie en plezier weer nieuw leven kunt inblazen.

Enne Koens

Enne Koens begeleidt dit najaar de Schrijffabriek met als thema 'Fantasierijk schrijven'. Enne schrijft toneelstukken, liedjes en boeken voor alle leeftijden, maar meestal voor kinderen. Dit jaar verscheen Stamina, haar eerste korte verhalenbundel voor volwassenen. Het werd met lovende recensies ontvangen. Toch is het waarschijnlijker dat je Enne kent van een van haar vele kinderboeken, zoals 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang', een ontroerend verhaal over pesten en vriendschap, op lichte toon verteld. Of van 'Die zomer met Jente', dat onlangs een Vlag en Wimpel ontving van de Griffeljury. Naast boeken schrijft Enne (muziek)theater voor volwassenen en kinderen. Ze schreef o.a. voor theatergroep Ausdauer, theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis. Ook vulde ze twee zomers de Studio 7 tent op De Parade met haar eigen muziektheatergroep Het Paleis voor Volksvlijt. In 2004 won ze de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs voor het toneelstuk Skills.

Data, tijden en kosten

Er zijn twee bijeenkomsten: op woensdag 17 november en woensdag 1 december van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deze horen bij elkaar; een kaartje kost € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Als je door de Chocoladefabriek loopt, draag dan een mondkapje. Bij de zaal controleren we je QR-code. 

Inhoud bijeenkomsten

In jeugdliteratuur mag alles. Vliegen, verdwijnen, toveren. Maar ook als alles kan moet een verhaal geloofwaardig gecomponeerd worden en moet je de tijd nemen je lezer mee jouw wereld in te nemen. Bovendien zitten er ook altijd realistische elementen in een fantasieverhaal, dus jij als schrijver moet heel precies bepalen wat wel en wat niet kan. Welke keuzes maak je daarin en wat betekenen die keuzes? Op de eerste avond zullen we heel veel verschillende opdrachten doen. Om te ontdekken hoe je je fantasie kunt aanzetten en onderzoeken waar je over wil schrijven. Voor de tweede avond mag je één ding uitwerken waar je feedback op wilt krijgen. We gaan het dan ook hebben over verhaalstructuur en de mogelijkheden van jouw verhaal.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met ManHong Lam via m.lam@bibliotheekgouda.nl