Start!17/18

9 september 2017, van 09:00 tot 17:00 | Chocoladefabriek Gouda

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Start!17/18, Start seizoen Chocoladefabriek

Kom op 9 september naar de seizoensopening van de Chocoladefabriek: Start!17/18 (van 9.00-17.00u). Bezoek de Boekenmarkt, volg een speedworkshop van een van onze talencursussen, volg een rondleiding, speeddate met een van de medewerkers van de Chocoladefabriek, kom meer te weten over bijvoorbeeld Kinderbibliotheken, Robotwerkplaatsen, SeniorWebcursussen en meer! De toegang is gratis.

Boekenmarkt

boekenmarkt

Kom  langs tijdens Start!17/18 en bezoek onze boekenmarkt in de Chocoladefabriek, je vindt een ruim aanbod uit onze collectie zoals romans, kinderboeken en informatieve boeken. De prijs van de afgeschreven boeken is € 0,50 per stuk. 

Speeddaten

speeddate

Ben jij nieuwsgierig naar de mensen van de Chocoladefabriek? Wij zijn nieuwsgierig naar jou, naar je ideeën, je mening, je vragen of misschien heb je tips. Kom kennismaken tijdens een speeddate op zaterdag 9 september, wij staan voor je klaar en kijken uit naar je komst!

Taalcursussen in de Chocoladefabriek uitgelicht

taalcursussen

Denk je er over na om een taalcursus bij ons te volgen? Tijdens Start!17/18 zijn de docenten van de taalcursussen aanwezig. Zij kunnen je adviseren op welk niveau je kunt beginnen. En je kunt zelfs speedworkshops volgen om te proeven of zo'n cursus wat voor je is.
Wil je al boeken? Maak dan gebruik van de vroegboekkorting: Wanneer je vóór 31 augustus 2017 je taalcursus boekt, krijg je 5% korting op de cursusprijs! Let op: dit aanbod geldt niet in combinatie met andere kortingen.

Rondleiding

rondleiding

Wil je wat meer weten over de bewoners van de Chocoladefabriek? Tijdens Start!17/18 wordt er ieder uur een rondleiding gegeven. Loop mee dan vertellen wij je ons verhaal. De rondleidingen zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur

Voorproefje Kinderboekenweken

kinderboekenweken

4 oktober start de Landelijke Kinderboekenweek met als thema: Griezelen, en motto: Gruwelijk eng! Rare geluiden, spannende schaduwen, hapjes om van te griezelen, dieren om van te rillen, lekker griezelig dus! De Bibliotheek Gouda vindt de week van 10 dagen niet voldoende om te genieten van de spannende boeken en activiteiten en organiseert daarom de Goudse Kinderboekenweken in de Goudse (Kinder)bibliotheken.
Krijg tijdens Start!17/18 alvast een voorproefje hiervan in de Jeugdwerkplaats van de Chocoladefabriek!

Robotwerkplaats

robotwerkplaats

Met een certificaat van de workshop LEGO We Do (6 t/m 8 jaar) of LEGO Mindstorms ( 9 t/m 12 jaar) heb je toegang tot de Robotwerkplaats. Wil je weten wat zo’n Robotwerkplaats inhoudt? Kom dan kijken tijdens Start!17/18 in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek (van 9.00 - 13.30u).   

Voor ondernemers

online marketing

Online marketing en Social Media, allebei belangrijk voor ondernemers. Tijdens Start!/17/18 krijg je een voorproefje van de Online Marketingcursus die 1 november start en krijg je meer informatie over de Social Media Werkochtenden die iedere tweede woensdag van de maand in de Chocoladefabriek plaatsvinden.

SeniorWebcursussen

SeniorWebcursussen

In de Chocoladefabriek worden ieder seizoen verschillende cursussen gegeven in samenwerking met SeniorWeb. Zo is er de cursus Basisvaardigheden op de computer, of de cursussen Fotobewerking en Digtaal foto-album maken. Informatie over alle SeniorWebcursussen die bij ons gegeven worden? Tijdens Start!17/18 zijn ook de docenten van SeniorWeb aanwezig.

Korte films

korte films

Begin dit jaar startte de cursus: 'Korte film maken' waarin cursisten wegwijs werden gemaakt in de beginselen van het scenario schrijven, een storyboard maken, interviewtechnieken, productie, filmen en montage. De unieke resultaten van deze cursus worden vertoond in de Steenlandzaal vanaf 13.30 uur. Kom kijken!