Taal van de Toekomst: Bloxels

25 april 2019 | Steenlandzaal, de Chocoladefabriek

Kosten: €10,00 voor leden, €12,00 voor niet leden

Tijdens deze les ‘Games ontwerpen met Bloxels’ leren kinderen hoe ze met Bloxels Builder een eigen platformspel kunnen ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de gebruiker om te ontdekken wat een spel nou precies een ‘goed spel’ maakt.

Op basis van deze bevindingen gaan de kinderen een reeks spelelementen bedenken waarmee het spel vervolgens wordt uitgewerkt. Dit gemaakte ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mag er natuurlijk gespeeld worden! We noemen deze manier van ontwerpen ook wel ‘design thinking’.

Met Bloxels Builder kan iedereen heel gemakkelijk een platformspel maken. Elke set bestaat uit een spelbord met 13 keer 13 vierkante gaatjes, een berg gekleurde blokjes in acht kleuren en een app die werkt op bijna alle smartphones en tablets. Met de gekleurde blokjes en het spelbord maak je zogenaamde pixel-kunst. Dit is een soort mozaïeken zoals je dat ook met Ministeck of strijkkralen kan doen.
Met de camera van de smartphone of tablet kun je deze pixel-kunst importeren naar de app, die er via een aantal stappen een platformspel van maakt.
Vind je gamen leuk en wil je meer weten wat er achter een spel ontwerpen allemaal zit: Schrijf je dan snel in voor deze nieuwe workshop!

activiteit: Workshop Bloxels
datum: donderdag 25 april 2019
tijd: 09.30 tot 11.00 uur 
voor: vanaf 10 jaar
toegang: €10,00 jeugdleden | €12,00 overige gasten