Week van de lieve briefjes

14 januari 2023 t/m 20 januari 2023 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari 2023 is het de Week van de Lieve briefjes! Een initiatief om mensen met elkaar te verbinden: een lief briefje schrijven voor iemand. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar!

Het begon allemaal in november 2018 met de Dag van de Lieve Briefjes. Dat gebeurde in Groningen. Op deze dag konden Groningers iemand een briefje geven met een lieve boodschap. Zomaar, om mensen blij te maken. Het idee achter dit initiatief is de behoefte aan verbondenheid in de samenleving. Door een laagdrempelige vorm van contact te creƫren, is het de bedoeling dat de dagelijkse terughoudendheid hierin wordt weggenomen. De uitdaging is om mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact te brengen, om elkaar te laten leren kennen, maar ook om mensen die behoefte hebben aan meer contact een handje te helpen. Wie wordt er nou niet blij van een lief briefje?

Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een landelijke week. Ook in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda kun je een gratis kaartje ophalen en schrijven. 

Ga naar de website van de Week van de lieve briefjes