Werkplaats op zaterdag

18 februari 2023, van 14:00 tot 17:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Regelmatig zijn er ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda.

De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost € 7,50 inclusief drinken. Neem gerust je vader, moeder, opa of oma mee om je te helpen in de werkplaats. Zij mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind).

Ga op zaterdag 18 februari aan de slag met het maken van jouw eigen korte film! Heb jij een leuk, mooi, grappig of spannend verhaal in je hoofd en altijd al willen weten hoe je dit tot een film kan maken? Kom dan naar de techniekwerkplaats waar je met hulp van een filmmaker alles leert over het maken van een film. Allereerst leer jij een goed script te schrijven en dit met een storyboard (een soort stripverhaal) om te zetten in scenes. Daarna worden deze scenes gefilmd. De bibliotheek heeft camera’s, microfoons en een green screen waarmee je aan de slag kan. De docent monteert de films en aan het einde van de middag worden de films bekeken en doorgestuurd.

Je mag zelf je onderwerp verzinnen maar als je er niet uitkomt dan word je geholpen. Wij hebben ook een mooie uitdaging voor je om je fantasie te gebruiken: je krijgt een zin en voorwerp die je in de film terecht moeten komen! Ook kunnen we je leren wat je daarna met je film kan doen en op welke dingen je dan moet letten. 

Je gaat filmen met een videocamera, maar de dingen die je daar leert kun je ook gebruiken als je thuis aan de slag gaat met je telefoon!

Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Koop je kaartje(s)

Bekijk het overzicht van alle Werkplaatsen