De Goudse Wetenschapsdag

3 oktober 2020, van 10:00 tot 13:00 | Chocoladefabriek

Kosten: Gratis, wel aanmelden!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zaterdag 3 oktober organiseren Techniekpunt Gouda en de bibliotheek de eerste Goudse Wetenschapsdag. Voor kleuters t/m bovenbouwers een interessante én leuke ochtend!

Programma

In de voetsporen van Madame Curie
Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar

Madame Curie (1867-1934) was de eerste vrouwelijke Nobelprijs winnaar. Door haar snappen wij nu hoe we röntgenfoto’s kunnen maken in het ziekenhuis en ze heeft 2 nieuwe atomen ontdekt. Vanzelfsprekend was dit echter niet, als vrouw mocht ze in Polen namelijk niet studeren en werd ze aanvankelijk niet genomineerd voor de Nobelprijs. De wetenschap is toch niks voor vrouwen? Onzin natuurlijk! De wetenschap is voor iedereen! Kom langs tijdens het Weekend van de Wetenschap en treed in de voetsporen van Madame Curie. Maak kennis met de chemie, bouw je eigen moleculen en doe spannende proefjes!

Machines van toen en nu
Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar

Hoe en waarvan wordt kleding gemaakt? En welke machines waren daar vroeger voor nodig? Wat is de brandstof die onze maatschappij draaiende houdt? Kom langs op de mini-wereldtentoonstelling en Professor Carmina geeft antwoord op al deze vragen! Neem ook een kijkje onder de motorkap van een tractor en in de naaimachines van toen en nu!

Professor Proefjes pakt uit!
Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

In haar Verwonderlab laat de professor jullie verbazen, kijken, begrijpen en ontdekken! Deze (beetje gekke) professor kan met water en lucht hele bijzondere dingen doen! Kom langs en laat je verrassen tijdens deze workshop!

Young Engineers: Bouw je eigen machine!
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Ga aan de slag met technisch lego! Maak kennis met verschillende natuurkundige wetten, over de soorten energie, de werking van tandwielen en transmissie. Pas deze kennis toe in het ontwerp van je eigen machine!

En verder...

  • Informatiestand voor de werkplaatsen vanaf november 2020 

De Goudse Wetenschapsdag is onderdeel van de Goudse Kinderboekenweken. Klik hieronder voor het volledige Kinderboekenweken programma.