Yvonne Keuls

22 november 2022, van 20:30 tot 22:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens Nederland Leest komt Yvonne Keuls naar de Chocoladefabriek!

Nederland Leest

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? 

Met Mevrouw mijn moeder schreef Yvonne Keuls een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. 

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Eind 2021 verscheen haar meest recente roman Gemmetje Victoria. 

Meer informatie over Nederland Leest

22 november

Op 22 november 2022 vanaf 20.30 uur is Yvonne Keuls in de Chocoladefabriek! Ze wordt geïnterviewd door schrijver, journalist, columnist en programmamaker Malou Holshuijsen. Er zijn geen kaartjes meer beschikbaar.