Belastinghulp voor Gouwenaars

Gepubliceerd op: 13 februari 2018 11:03

Chocoladefabriek Gouda

De Bibliotheek Gouda en De Papierwinkel Gouda bieden dit jaar kosteloze hulp bij de belastingaangifte. De Belastingdienst heeft zelf eerder aangegeven deze hulp in Gouda niet meer te kunnen bieden.

De hulp is uitsluitend toegankelijk voor inwoners van Gouda die een zorgtoeslag ontvangen en geen ZZP-er zijn. Deze Gouwenaars  kunnen gratis hulp krijgen op diverse tijden en plekken in de stad. In totaal zijn er 33 momenten waarop de Bibliotheek en De Papierwinkel de ondersteuning aanbieden.

Het hebben van een DigiD is noodzakelijk om de hulp te kunen bieden.

• Aanmelden voor de hulp kan alleen telefonisch op nummer: 0182-590142 (vanaf 19 februari tot 26 april) van 9.00 tot 17.00 uur.

Komt u in aanmerking voor hulp? Bekijk alvast deze checklist zodat u alles wat nodig is paraat heeft.

Vrijwilligers van de Papierwinkel, Humanitas en Schuldhulpmaatje zullen onder leiding van de Sociaal Raadslieden de mensen helpen bij hun aangifte. Ook zullen er studenten van de Hogeschool van Utrecht worden ingezet.

Een andere optie om hulp te krijgen is om contact op te nemen met de Belastingdienst (via de Belastingtelefoon) of om een afspraak te maken op een van de Belastingkantoren in Nederland (bijvoorbeeld Den Haag, Utrecht, Rotterdam). Natuurlijk zijn er ook andere lokale initiatieven voor specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld de ouderenbonden en de vakbonden. Daarnaast kan er uiteraard ook worden uitgeweken naar een commerciĆ«le (betaalde) belastingadviseur.