3PAK-geschenkbundel

Gepubliceerd op: 27 april 2021 11:31

Van 17 tot en met 26 september is de Boekenweek van Jongeren. Deze campagne is voor jongeren van 15 tot 18 jaar en bestaat uit een aantal onderdelen. Tijdens de Boekenweek van Jongeren krijgen jongeren het 3PAK-boekje cadeau van docenten Nederlands. 3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Ook is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken.

Auteurs

De auteurs die in 2021 3PAK schrijven, zijn:

  • Khalid Boudou: werkte als leraar Nederlands en werd in één klap beroemd met 'Het Schnitzelparadijs'. In 2007 bracht hij 'Pizzamaffia' uit, dat werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg: 'Pizzamaffia slaat door'.
  •  Aimée de Jongh: combineert poëtische beelden met sterke verhalen. Ze brak definitief door met het ijzingwekkende debuut 'De terugkeer van de wespendief'. De opvolgers 'Taxi!' en 'Bloesems in de herfst' brachten haar internationaal succes.
  •  Splinter Chabot: is schrijver, programmamaker en politicoloog. Hij debuteerde in 2020 met 'Confettiregen'; dit boek over de ontdekkingstocht naar hoe jezelf te zijn werd een bestseller.

Extra pakketten aanvragen

Elke VO-school krijgt een pakket met daarin 32 exemplaren van het boekje, affiches en een lesbrief. Elke docent (of school) kan extra pakketten aanvragen via onderstaand formulier. Dat kan tot en met 31 mei 2021. Een extra pakket kost €29.