Leeslounge van 12 weken

Gepubliceerd op: 21 mei 2021 08:17

De bibliotheek Gouda organiseert in samenwerking met Anita Ootjers een leeslounge, waarbij steeds een ander non-fictieboek centraal staat. Op 8 september 2021 is dat The Artist’s Way van Julia Cameron. Het boek is opgezet als een doeboek met oefeningen. In totaal ben je er 12 weken mee bezig. Daarom organiseren we meerdere bijeenkomsten.

The Artist’s Way is vanaf het moment dat het uitkwam (meer dan 25 jaar geleden) een wereldwijde bestseller: er zijn inmiddels meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht en dat aantal blijft groeien. Zeker nu er een herziene uitgave is. The Artist’s Way is een boek dat gaat over het herontdekken van je creatieve vuur. Want volgens Cameron is iedereen creatief. Dit boek heeft als doel om die creativiteit te bevrijden, om de blokkades op te heffen. Dit gebeurt op een spirituele manier. Het boek is bedoeld voor iedereen die graag creatiever wil leven door het beoefenen van een vorm van kunst, of breder nog: iedereen die graag de kunst van creatief leven wil beoefenen.

12 weken

Het boek is opgezet als een doeboek met oefeningen. In totaal ben je er 12 weken mee bezig. In de leeslounge willen we dit boek gaan behandelen en met elkaar deze 12 weken doorlopen. Om de week zal er een ZOOM-bijeenkomst zijn van een half uurtje (van 19.30 tot 20.00 uur), waar we even met elkaar kunnen overleggen hoe het gaat.

Planning:

• Woensdag 16 juni: aftrap met het bespreken van week 1
  • Woensdag 30 juni: week 2 + 3
  • Woensdag 14 juli: week 4 + 5
  • Woensdag 28 juli: week 6 + 7
  • Woensdag 11 augustus: week 8 + 9
  • Woensdag 25 augustus: week 10 + 11
  • Woensdag 8 september: slotbespreking, als het kan in de Chocoladefabriek en anders via ZOOM

Ook wanneer je niet de 12 weken zoals hierboven omschreven wilt volgen, kun je alsnog meedoen met de uiteindelijke bespreking op 8 september 2021. En je hoeft ook niet iedere week mee te zoomen, je kunt het ook beperken tot een enkele keer.

Meer informatie en aanmelden

De leeslounge wordt georganiseerd door de bibliotheek Gouda in samenwerking met Anita Ootjers. Op haar website lees je meer over de planning: https://lilysbooksandcooks.com/lilys-non-fictie-leeslounge

Wanneer je (gratis) mee wilt doen met de bespreking, stuur dan een mail naar lilysbooksandcooks@hotmail.com.