Boekentips Kinderboekenweek 2018

Gepubliceerd op: 26 september 2018 10:13

De leestips in deze editie staan in het teken van het kinderboekenweekthema ‘vriendschap’. In bijna alle kinderboeken komen boekenvriendjes voor. Mensenvriendjes, fantasievriendjes, robotvriendjes, dierenvriendjes, kortom: Vriendschap is overal. Een paar boeken lichten we uit.

Vos en Haas, getekend door Thé Tjong-Khing en geschreven door Sylvia van den Heede
Vos en Haas zijn boekenvriendjes die meegroeien met het leren lezen van de kinderen. Met de prentenboeken, doe-boeken en eerste leesboeken openen ze voor dejongste kinderen een wereld aan prachtige verhalen om nog lang van te genieten. Bekijk alles van Vos en Haas bij www.vosenhaas.be.

Siem Subliem en het ei van Jannes (2016) en Siem Subliem en Het Rode Gevaar (2017), Tosca Menten
Tosca Menten komt op bezoek in de Chocoladefabriek op 9 oktober! Favoriet bij de Bibliotheek Gouda zijn de twee delen van Siem Subliem. Met Het ei van Jannes en Het rode gevaar zijn er twee hilarische aanraders voor kinderenvanaf 6 jaar (voorlezen) tot …! Kijk ook eens op toscamenten.nl/siemsubliem Pompompom!

Botje (2015), Botje en de zeven schroefjes (2016) en Botje en Co (2017), Janneke Schotveld
Inmiddels zijn er 3 delen verschenen over het eigenwijze robotje Botje, geschreven door Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap. Grappig en spannend! In Botje & Co gaan uitvinder Appie, Bibi, Midas en natuurlijk Botje naar Parijs voor een belangrijke robotwedstrijd. Het wordt een groot avontuur! Meer over de boeken van Janneke Schotveld vind je op www.jannekeschotveld.nl.