De Kinderboekenweek 2019 is van start gegaan

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 10:12

De officiële start van de Kinderboekenweek 2019 vierden we gisteren in de Goudse Schouwburg. Natuurlijk was de bibliotheek Gouda aanwezig samen met de 8 andere culturele instellingen uit Gouda.

Reis mee!

Onder het thema van dit jaar ’reis mee’ was er een heel programma uitgezet in de Goudse Schouwburg. Er was hoog bezoek van de Kinderburgemeester en Kinderwethouder die samen met Nicki, van de Goudse Schouwburg de Kinderboekenweek in Gouda officieel opende. Daarna was het tijd voor de workshops. Alle kinderen volgden twee workshops in het thema ’reis mee!’ Na de workshops konden de kinderen genieten van de voorstelling ‘Jabber’ van theatergroep Kwatta. Als je reist kom je verschillende talen tegen maar hoe versta je elkaar dan?

Speciaal voor de kinderen was ook kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander aanwezig om te signeren en een praatje te maken. Al met al een geslaagde start van de Kinderboekenweek 2019. Wist je trouwens dat de officiële Kinderboekenweek duurt van 2 tot en met 11 oktober, maar er in Gouda groots uitgepakt wordt met de Kinderboekenweken. In de bibliotheek kan je nog tot en met 20 oktober terecht voor de leukste activiteiten in het thema ’reis mee!’