Gezocht: levende boeken

Gepubliceerd op: 13 augustus 2021 15:53

In 2000 werd in Denemarken een ‘menneskebiblioteket’ georganiseerd. Hierbij kon je levende boeken lenen: mensen met een bijzonder (levens)verhaal. Dit concept is wereldwijd bekend geworden onder de noemer 'Human Library'. Ook de bibliotheek Gouda doet hier aan mee.

Op 25 september 2021 is het volgende moment waarop je levende boeken kunt lenen. We hebben al levende boeken in onze collectie, maar hebben altijd plek voor meer! Als mensen jou zien, hebben ze dan hun oordeel al klaar? Vanwege je handicap, huidskleur, kleding, overtuigingen, geloof? Durf je het aan om mensen met vooroordelen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan? Meld je dan aan bij Danielle North: d.north@bibliotheekgouda.nl.