Aangescherpte maatregelen

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 17:15

Daar ben ik weer met een nieuw setje huishoudelijke mededelingen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen (ook wel de gedeeltelijke lockdown genoemd) zijn er vanaf morgen de nodige aanpassingen in de bibliotheek van kracht. We gaan eigenlijk weer een beetje terug naar de situatie van juni.

CHOCOLADEFABRIEK

• Openingstijden dagelijks van 11 tot 19 uur.
  • Iedereen is welkom om boeken te halen en terug te brengen. Je kan ze reserveren, maar je mag ze ook ter plekke uitzoeken. Er staat een teller bij de deur, als het maximum aantal bezoekers is bereikt, kan het zijn dat je eventjes moet wachten.
  • De verblijfsfunctie van het gebouw komt de komende maand te vervallen, de studieplekken zijn in deze periode niet beschikbaar.
  • (Taal)cursussen voor kleine groepjes kunnen wel doorgaan, want die vinden plaats in aparte ruimtes.
  • Het Taalcafé op maandagochtend wordt tijdelijk gestaakt.
  • Printen, kopiëren en het gebruiken van de publiekscomputers is momenteel niet mogelijk

TIP: Combineer een boekenbezoek met het afhalen van een lekkere maaltijd bij Kruim! (Of laat een maaltijd bezorgen, dan hou je nog meer tijd over om te lezen…). Alles over de dagmenu’s en bezorgservice etc is te vinden op de website van Kruim.

VAN NOORD

• Openingstijden ongewijzigd, van 9 tot 17 uur.
  • Iedereen is welkom om boeken te halen en terug te brengen.
  • Er vinden geen activiteiten plaats.

Laat ik afsluiten met leuk nieuws, want we blijven bij de bibliotheek graag zorgen voor wat inspiratie. De maand november staat traditioneel in het teken van NEDERLAND LEEST. En dit jaar is het gekozen boek van Judith Koelemeijer, HET ZWIJGEN VAN MARIA ZACHEA. Een prachtige familiegeschiedenis. We koppelen daar samen met het Streekarchief een activiteit aan (die je online kan volgen) over stambomen. Wie weet zorgt de nieuwe #ikleesthuis-periode er wel voor dat iedereen in zijn eigen familiegeschiedenis duikt. En doe ook mee met de online boekbespreking met collega Marijke Wempe via onze Instagram!

In de tussentijd zeg ik: blijf coronavrij en blijf lezen.

Hartelijke groet,
Erna Staal

Maatregelen en openingstijden overige Kinderbibliotheken

Tijdens de herfstvakantie zijn de Kinderbibliotheken gesloten. Na de vakantie zijn ze open volgens de normale openingstijden maar wel met de volgende maatregelen.

Kinderbibliotheek Goverwelle

• Max. 2 volwassenen