De Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 3 november 2021 19:26

Dit jaar is de 29ste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. In verschillende wedstrijdrondes nemen kinderen uit het hele land het tegen elkaar op.

De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. Aan het begin van het schooljaar kreeg elke basisschool in Nederland een gratis deelnamepakket opgestuurd. In het pakket zitten posters, een spelregelboek, een juryformulier, tips en trucs en een oorkonde voor de schoolkampioen. Alles wat je nodig hebt voor een spannende en feestelijke schoolronde. Is de voorleeskampioen van de school bekend? Meld hem/haar dan voor 6 december 2021 aan op denationalevoorleeswedstrijd.nl. Heeft de school geen gratis deelnamepakket gekregen? Mail dan naar info@denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Verschillende rondes

De voorleeskampioenen van de Goudse scholen gaan de strijd met elkaar aan in de bibliotheek Gouda. De winnaar daarvan gaat door naar de provinciale ronde die in maart / april 2022 plaatsvindt en de winnaar van deze ronde gaat door naar de landelijke finale.