Online Taalcafé

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 18:52

Wil je je Nederlandse taal blijven oefenen tijdens de lockdown? Dat kan in het online Taalcafé van de Bibliotheek Gouda. Elke maandagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur zit docent Inge Olivier met twee vrijwilligers klaar om via ZOOM allerlei onderwerpen op een gezellige manier te bespreken. In kleine groepjes praat je bijvoorbeeld over vakantie, werk, muziek, sport of goede voornemens.

Deelnemers zijn enthousiast! Nu veel Nederlandse taallessen uitvallen, gaan mensen op zoek naar andere mogelijkheden. Sommige haken zelfs aan bij drie taalcafés verspreid door het land. Zolang we het Taalcafé online aanbieden zijn mensen van buiten Gouda dan ook meer dan welkom!

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Sandy van Echtelt: s.vanechtelt@bibliotheekgouda.nl

Het Taalcafé is beste wat mij is overkomen in Nederland. Uitstekende organisatie, deskundigheid van docent(en), vriendelijke en geduldige vrijwilligers, allemaal op een plek. In tijd van pandemie is het een “venster op de wereld” waarmee de continuïteit van het leren de Nederlands taal niet werd onderbroken.
Deel uitmaken van een taalcafé (club) is van onschatbare waarde.
De Gouda Bibliotheek wordt met recht de beste bibliotheek genoemd.
Uit de grond van mijn hart bedankt!

P.S. Ik heb een beetje Translate gebruikt 😂

— Dada

Emigratie is een mengeling van gevoelens, die we soms niet goed kunnen uitleggen. Niet alleen de taal, maar ook een nieuwe cultuur. Het is tenslotte een andere samenleving, met andere sociale regels en dit is waar we het nu thuis noemen. Taalcafé is voor mij een lichtpunt aan het einde van de tunnel, een moment van leren en plezier om 'een nieuw leven' op te bouwen, een stap naar vrijheid en zelfstandigheid op deze bijzondere plek.

— Lara Naves Barbosa