Overhandiging Goudse Verhalen aan de stad

Gepubliceerd op: 3 september 2022 21:56

Met een druk op de rode knop overhandigde kinderwethouder Romy vrijdag 2 september de Goudse Verhalen aan alle inwoners van de stad. Niet op papier, maar op een metersgrote verhalenwand in de Chocoladefabriek.

De afgelopen twee jaar heeft de Chocoladefabriek Goudse Verhalen verzameld. Van bekende en onbekende Gouwenaars, jong en oud, maar ook van oud-stadsgenoten en toeristen. Over het heden, verleden en de toekomst. Al die verhalen (zo’n 650 inmiddels) zijn nu teruggegeven aan de stad. Het grote touchscreen op de verhalenwand opent met een kaart van de stad waarop in één oogopslag te zien waar(over) verhalen zijn geschreven. Klik op een icoon, en het verhaal opent. Van daaruit kan weer gezocht worden op categorie of hashtag. 

Verhalenjagers

Het verhalenproject is een initiatief van de Bibliotheek Gouda en Streekarchief Midden-Holland om Gouda door te geven. Het einddoel is 750 verhalen. Tijdens de feestelijke overhandiging zijn de vele vrijwilligers (‘verhalenjagers’) in het zonnetje gezet. Zij hebben de verhalen opgeschreven, geredigeerd en geplaatst, verhalenpunten bemand, verzorgingstehuizen bezocht en méér.

Lees de verhalen op goudseverhalen.nl