Papierwinkel en Bibliotheek bieden ook dit jaar weer belastinghulp voor Gouwenaars

Gepubliceerd op: 4 februari 2019 13:46

De Bibliotheek Gouda en De Papierwinkel Gouda helpen ook dit jaar Gouwenaars bij hun aangifte Inkomstenbelasting.

De Papierwinkel (Sociaal Team Gouda) en de Bibliotheek Gouda verwachten ook dit jaar 400 Gouwenaars te kunnen helpen met het invullen van hun belastingaangifte. De hulp is uitsluitend toegankelijk voor inwoners van Gouda die een zorgtoeslag ontvangen. Deze Gouwenaars kunnen gratis hulp krijgen op diverse tijden en plekken in de stad. In totaal zijn er 23 momenten waarop de Bibliotheek en Papierwinkel de ondersteuning aanbieden. 

De hulp wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie, Papierwinkel, Schuldhulpmaatje en studenten Sociaal Juridische Dienstverlening van de Hogeschool van Utrecht.

Aanmelden voor de hulp kan alleen telefonisch op nummer 0182-590142. Dit telefoonnummer zal vanaf 20 februari tot 1 april op werkdagen bereikbaar zijn van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Komt u in aanmerking voor hulp? Bekijk alvast deze checklist zodat u alles wat nodig is paraat heeft.

Een andere optie om hulp te krijgen is om contact op te nemen met de Belastingdienst (via de Belastingtelefoon) of om een afspraak te maken op een
van de Belastingkantoren in Nederland (bijvoorbeeld Den Haag, Utrecht, Rotterdam). Natuurlijk zijn er ook andere lokale initiatieven voor specifieke
doelgroepen, zoals bijvoorbeeld de ouderenbonden en de vakbonden. Daarnaast kan er uiteraard ook worden uitgeweken naar een commerciĆ«le (betaalde) belastingadviseur.