Pop-up store Boekhandel Verkaaik in de Chocoladefabriek

Gepubliceerd op: 4 juli 2017 08:27

Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg in Gouda gaat in de maand juli verbouwen. Toen Erna Staal (directeur Bibliotheek) Bart Jansen hoorde vertellen over de aanstaande verbouwing, bood ze hem onmiddellijk ‘onderdak’ aan in de Chocoladefabriek. Daar komt in juli een pop-up store van de boekhandel.

Erna Staal: “In de vakantieweken is het toch iets rustiger met de bezetting van de ruimtes, dus konden we gemakkelijk de Steenlandzaal vrijmaken voor Bart. Ik vind het een geweldige combinatie, bibliotheek en boekhandel onder één dak. En Verkaaik is nu direct dé boekhandel met het grootste terras (en de lekkerste koffie)!”

Bart Jansen: ‘Ik ben heel blij met het aanbod van Erna. Voor de boekhandel is het een prachtige gelegenheid  kennis te maken met boekenlezers die wél lenen maar (nog) niet kopen. Tegelijkertijd kunnen de kopers van boeken nu kennis maken met het leenaanbod. Op deze manier versterken we elkaar.

Zomerabonnement

Bezoekers krijgen  15 procent verbouwingskorting bij aankoop van een boek uit de aanwezige voorraad. En nieuwe bibliotheekleden krijgen bij hun zomerabonnement een speciale uitgave van de boekhandel cadeau. Pas als de verbouwing van de boekhandel helemaal klaar is wordt de tijdelijke winkel opgeheven.