Taalhuis Gouda zoekt tolken (vrijwilligerswerk)

Gepubliceerd op: 10 november 2022 19:56

Het Taalhuis Gouda zoekt vrijwillige tolken voor de Tolkenpool.

Tolkenpool

Begin 2023 start het Taalhuis met een tolkenpool voor de gemeente Gouda. De Tolkenpool bestaat uit een groep vrijwilligers die naast het Nederlands ook een andere taal goed beheersen. 

Wat ga je doen?

Als vrijwillige tolk vertaal je af en toe bij een gesprek tussen mensen die de Nederlandse taal niet goed spreken en organisaties zoals een woningbouwvereniging, het UWV of andere organisaties. Het is belangrijk werk en je helpt daarmee mensen en organisaties. Soms is dat 1 keer in de week, soms vaker. Dat kan wisselen.

Wanneer kun je tolk worden bij het Taalhuis?

  • Als je in het Nederlands taalniveau B1-niveau hebt voor luisteren en spreken
  • Als je door de week op meerdere dagdelen soms beschikbaar bent (let op: er kunnen geen kinderen mee naar gesprekken)
  • Als je de tolkentraining hebt gevolgd
  • Je begrijpt dat alles wat je hoort vertrouwelijk is; je mag de informatie uit het gesprek dus niet doorvertellen aan andere mensen

Welke talen?

We zoeken tolken voor de volgende talen: Arabisch, Berbers, Chinees, Farsi, Koerdisch, Oekraïne, Pools, Russisch, Somalisch/Arabisch, Spaans, Tigrinya en Turks.

Wat bieden wij?

Je doet dit als vrijwilliger; je krijgt dus niet betaald voor het werk. Je krijgt wel vooraf een training. Je krijgt een vrijwilligerscontract en een abonnement van de bibliotheek Gouda. 

Vragen en aanmelden

Let op: per taal zoeken we maximaal 5 mensen, dus meld je snel aan, want vol = vol.

Mail je naam en telefoonnummer en de talen die je spreekt aan Wanda Prins, co├Ârdinator Taalhuis: taalhuis@bibliotheekgouda.nl. Of bel Wanda op telefoonnummer 06 51 82 93 63.