Winnaar Goudse ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 4 maart 2021 14:21

Dit jaar is de 28ste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. In verschillende wedstrijdrondes nemen kinderen uit het hele land het tegen elkaar op.

Normaal gesproken zijn de voorrondes voor de Nationale Voorleeswedstrijd in de Chocoladefabriek, met veel deelnemende scholen. Door corona zien de voorrondes er anders uit. Vier scholen deden mee. Hun voorleeskampioenen namen onder begeleiding van professioneel filmmaker Mink Lammertink een filmpje op waarin ze een stukje lazen uit een boek. Met behulp van een 'green screen' konden we er de achtergrond bij plaatsen die ze maar wilden. De filmpjes werden voorgelegd aan een jury, die bestaat uit Bart Jansen (boekhandel Verkaaik), Herma Geerdink (bibliotheek Gouda) en voorzitter Hayat Ahassad (bibliotheek Gouda). De jury bepaalde wie Gouda zal vertegenwoordigen in de provinciale ronde - en hopelijk ook uiteindelijk in de landelijke finale. 

Goudse winnaar: Sohaila Eissa

De jury koos unaniem voor Sohaila Eissa van basisschool Het Schateiland. Juryvoorzitter Hayat Ahassad: “Sohaila is een overduidelijke winnares. Ze spreekt duidelijk en beeldt tegelijkertijd het verhaal prachtig uit! Ze is grappig, een geboren actrice en vertelster.”