Fabriekscafé: 'Opgebrand'

5 september 2019, van 19:30 tot 21:00 | Chocoladefabriek

Kosten: €15,- (niet-leden), €7,50 (leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bestsellerauteur Rick Pastoor, neurobioloog Brankele Frank en stressdeskundige Suzan Kuijsten te gast in nieuwe live talkshow Het Fabriekscafé

We leven in een gejaagde samenleving. We worden dagelijks overstelpt door allerlei prikkels, we vragen veel van onszelf en van anderen en we denderen maar door. Niet zo gek dat we soms het gevoel hebben dat we opgebrand raken. Kunnen we leren daar beter mee om te gaan of het juist helemaal voorkomen? 

Op donderdagavond 5 september vindt de eerste editie van Het Fabriekscafé plaats met als thema ‘Opgebrand? Zo krijg je het vuur er weer in!’ Moderator Ronald Kerstma introduceert drie experts om te onderzoeken hoe stress werkt, hoe we in en uit een burn-out komen, en hoe we beter leren omgaan met stress. De experts zijn neurobioloog Brankele Frank, stressdeskundige Suzan Kuijsten en hoofd product bij Blendle en bestsellerauteur Rick Pastoor.

Brankele Frank combineerde een 70-urige werkweek met een druk sociaal leven, trainingen voor triatlons en veel reizen en belandde in een burn-out. Als ervaringsdeskundige én wetenschapper onderzocht ze de neurologische impact van stress. Wat doet stress met je hersens? Suzan Kuijsten vertelt hoe stress je dagelijks juist van energie kan voorzien. Maar ook waarom het zo lastig is om in te grijpen als je er last van hebt en hoe je er wél uit komt. En Rick Pastoor biedt met een slimme werkmethode de handvatten om efficiënter en effectiever te werken om uit een burn-out te blijven.

Het Fabriekscafé wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Verkaaik en Gouda FM. De kaartverkoop is gestart, kaarten kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en € 15,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via bibliotheekgouda.nl/opgebrand of aan de Servicebalie in de Bibliotheek.

Volgende edities zijn gepland voor 7 november 2019, 5 maart 2020 & 4 juni 2020.