Techniekwerkplaats

Begin september 2022 is de Techniekwerkplaats geopend, de werkplaats voor onderwijs en vrije tijd op het gebied van techniek, technologie en digitale geletterdheid.

Waarom een Techniekwerkplaats?

Technische kennis en vaardigheden verdwijnen, er is een schreeuwend tekort aan technisch en technologisch geschoold personeel en het imago van technische beroepen laat te wensen over. Tijd voor actie! Samen met gemeente Gouda, Sterk Techniek Onderwijs (STO), Techniekpuntgouda, Brede School en de Goudse ondernemers is het onze verantwoordelijkheid om techniek, technologie en digitale geletterdheid voor de jeugd op de kaart te zetten. Door leerlijnen aan te kunnen bieden voor het primair en voortgezet onderwijs èn door de Techniekwerkplaats te kunnen exploiteren.

Lees meer over de Techniekwerkplaats

Programmering

In de Techniekwerkplaats maken kinderen, jongeren en wellicht in de toekomst ook ouders en ouderen op onderzoekende wijze kennis met gereedschap (van alle tijden) en hypermoderne robotica en Virtual Reality. Met programmering in samenwerking met onder andere het Techniekpunt Gouda, VRSpace en de bibliotheek. Zo organiseren we regelmatig Werkplaatsen op zaterdag en komen er scholen op bezoek.

Lees meer over de Werkplaatsen op zaterdag

Bedrijfsuitjes

Ontdek de grenzen van jullie creativiteit met ons unieke bedrijfsuitje. Versterk de teamgeest terwijl jullie gezamenlijk uitdagingen overwinnen: neem het bijvoorbeeld in teams tegen elkaar op en bouw de meest unieke robot, of verras elkaar met het bouwen van een intrigerende kinetische baan. Een ervaring die niet alleen de creativiteit stimuleert, maar een leuke gezamenlijke ervaring biedt.

Lees meer over bedrijfsuitjes

Kinderfeestjes

De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten met programmeerbare LEGO-sets, of met vormgeven van bijvoorbeeld een speeltoestel, robot, of… met verschillende materialen en technieken in de werkplaats. Genoeg mogelijkheden voor iedereen! Een feestje vol creativiteit en ontdekkingen waarbij de kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden opdoen.

Lees meer over kinderfeestjes in de Techniekwerkplaats

De bibliotheek en de Techniekwerkplaats

De bibliotheek is dè plek waar alles om taal en verhaal draait, om fictie en non-fictie. Fantasie en feitelijke kennis openen de weg naar verbeelding en nieuwe mogelijkheden. De Techniekwerkplaats biedt een plek waar iedereen mag fantaseren en uitproberen. Vanuit een vraag leren kinderen verzinnen, ontdekken en ontwerpen. Ze kunnen gebruikmaken van programmeertaal om te leren programmeren met bijvoorbeeld LEGO. Zo maken ze kennis met verschillende 21e- eeuwse vaardigheden en vinden ze hun weg in de hedendaagse (grotendeels computergestuurde) maatschappij.

STEAM

De bibliotheek geeft al jaren workshops en lessen in onder andere het leren programmeren met LEGO (digitale geletterdheid). In samenwerking met Techniekpuntgouda werken we met de STEAM-methode (Science Technology, Engineering, Art en Mathematics) om kinderen vanuit een onderzoeksvraag technische en technologische oplossingen te laten ontdekken, ontwerpen en verwoorden.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk voor meer informatie op techniekwerkplaats.nl. Of neem dan contact met ons op via info@techniekwerkplaats.nl of 06 30 13 79 61.