Zomerboekclub: Caraïbische boekenclub

Woensdag 7 augustus 2024, van 19:30 tot 21:00 | Drukkerswerkplaats 2e verdieping van de Chocoladefabriek

Iedereen die van lezen houdt en zich wil verdiepen in de thematiek is van harte welkom! Nuance, contemplatie en inspiratie is de bedoeling. Ruimte voor het delen van leeservaringen, emoties en meningen! We doen ons best om zowel de gevorderde als de minder gevorderde lezers mee te nemen tijdens de Caraïbische boekenclub.

Ontdek de schitterende wereld van Caraïbische literatuur

Op woensdag 7 augustus en 21 augustus 2024 komt Bernice Tjien A Fat langs in de Chocoladefabriek om te vertellen over de caraïbische literatuur. Het wordt een boekproeverij voor lezers die deze boeken niet kennen en voor lezers die graag met anderen van gedachten willen wisselen over deze boeken vol extra betekenis! 

Het thema van 7 augustus is: historische romans en slavernij.

We behandelen de boeken: 

  • Vaarwel Merodia - Cynthia Mc Leod
  • Plantage Wildlust - Tessa Leuwsha
  • De stille plantage en Laaiende stilte - Albert Helman
  • Wij slaven van Suriname - Anton de Kom
  • De man van veel - Karin Amatmoekrim

Wil je meer weten over welke boeken besproken worden op 21 augustus? Bekijk dan hier het agendapunt.

Een woord van Bernice Tjien A Fat

Beste lezers,

Mijn naam is Bernice Tjien A Fat en ik ben sinds 2017 geremigreerd van Amsterdam naar Gouda. Ik nodig u van harte uit om met mij de kleurrijke
wereld van de Caraïbische literatuur te verkennen. De zomerboekclub Caraïbische literatuur is perfect voor zowel nieuwe als ervaren lezers. Samen duiken we in de thematiek en taal van onontdekte literatuur, begeleid door mijn persoonlijke inzichten en ervaringen.

 Mijn passie voor Caraïbische literatuur werd aangewakkerd tijdens mijn studie Algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht in de jaren '90. Onder leiding van prof. dr. Wim Rutgers ontdekte ik auteurs als Astrid Roemer en Albert Helman. Rutgers' verhalen over de unieke taal en thematiek van deze literatuur raakten mij diep. Deze zomerboekclub draag ik op aan prof. dr. Rutgers. Zijn invloed leidde me terug naar mijn Surinaams-Chinese wortels en inspireerde me om de reflectie en maatschappijkritiek binnen de Caraïbische literatuur te omarmen.

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we werken van auteurs zoals Cynthia Mc Leod, Anton de Kom, Raoul de Jong, en vele anderen. U hoeft de boeken niet vooraf te lezen, maar het mag natuurlijk wel.

Sluit u aan bij deze literaire reis en laten we samen de nuances en inspiratie van de Caraïbische literatuur ontdekken.

Vriendelijke groeten,

Bernice Tjien A Fat

Aanmelden

Voor meer informatie kan je terecht bij Danielle North: d.north@bibliotheekgouda.nl. Aanmelden is gratis en kan via een email naar d.north@bibliotheekgouda.nl beperkt aantallen plekken beschikbaar dus wees er snel bij.

Aanmelden