Aanbod

De Nederlandse taal is moeilijk. Door veel te oefenen met spreken en lezen gaat het steeds beter. Ook helpen we je met computers en internet. Hieronder vind je ons aanbod. We helpen je graag! Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 51 82 93 63. Of een mailtje te sturen naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl

Er zijn ook veel landelijke websites waarmee je kunt leren en oefenen. Bijvoorbeeld met taal en rekenen. Of met de computer. 

Inloopspreekuren

Het Taalhuis heeft inloopspreekuren in de Chocoladefabriek en in wijkcentra. Je hoeft geen afspraak te maken. Je kunt gewoon langskomen. Ook kun je bellen naar 06 51 82 93 63 of mailen naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Taalcafés

We hebben op verschillende momenten op verschillende plekken Taalcafés. We bespreken allerlei onderwerpen op een gezellige manier. 

Leeskringen

Houd je van mooie boeken, maar vind je lezen soms lastig? Dan kan samen lezen helpen! 

Klik & Tik

Klik & Tik helpt bij het werken op de computer. We beginnen echt bij het begin. We leggen uit hoe je de computer aanzet, hoe je typt en hoe je een e-mail verstuurt. 

Digisterker

Steeds vaker moet je je DigiD gebruiken om zaken te regelen. Veel mensen vinden dit lastig of twijfelen over de veiligheid. De cursus Digisterker helpt! 

DigiVitaler

DigiVitaler helpt je bij digitale zorg, bijvoorbeeld het patiëntenportaal waarmee je online afspraken kunt maken met een arts.

Taalmaatjes

Wil je samen met een taalcoach of taalmaatje Nederlands oefenen? Laat het ons weten: taalhuis@bibliotheekgouda.nl / 06 51 82 93 63. Jullie kunnen afspreken in Cacao aan Klein Amerika 20. 

Informatiepunt Digitale Zorg

Het Groene Hart Ziekenhuis werkt met een patiëntenportaal. Heb je daar hulp bij nodig? Kom dan op maandag tussen 14.00 uur en 18.00 uur langs in de hal van het ziekenhuis. 

Tolkenpool

Taalhuis Gouda heeft een pool van vrijwillige tolken die willen helpen bij gesprekken over bijvoorbeeld financiën, administratie, huisvesting, maatschappelijke participatie en veiligheid.

DigiMaatjes

Wat kun je doen met internetbankieren? Hoe werkt de bank-app op de smartphone eigenlijk? Digitaal betalen als je een bloemetje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. DigiMaatjes helpen je graag een poosje op weg. 

Rekenhulp

Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur kun je meedoen met een rekencoach. Voor iedereen die beter wil worden in rekenen! Locatie is Van Noord aan de Lekkenburg 1. Aanmelden via taalhuis@bibliotheekgouda.nl en 06 – 51 82 93 63.