Kinderboekencafé

Dinsdag 10 september 2024, van 15:45 tot 17:45 | Steenlandzaal in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Pieter Koolwijk

Ben je leerkracht en/of (volwassen) kinderboekenliefhebber? Kom naar het Kinderboekencafé! We nodigen geregeld kinderboekenauteurs, illustratoren en andere inspirators uit die vertellen over hun werk, maar natuurlijk bieden we ook ruimte om tips en ideeën met elkaar te delen.

10 september 2024: Kinderboekencafé met Pieter Koolwijk

Op dinsdag 10 september is het Kinderboekencafé met niemand minder dan Pieter Koolwijk, de kinderboekenschrijver die als geen ander eigenwijze personages tot leven kan brengen in zijn fantastische boeken voor midden- en bovenbouw. Zoals Gozert in ‘Gozert’ (Gouden Griffel-winnaar 2021), Luna in Gozerts opvolger ‘Luna’, Stiekel in Koolwijks debuut ‘Vlo en Stiekel’ en Leif in ‘De trollen van Leif’. Bovendien schrijft Pieter dit jaar het kinderboekenweekgeschenk! 

Tijdens het Kinderboekencafé vertelt Pieter bevlogen over zijn werk en hij biedt handvatten om kinderboeken een plaats te geven in het onderwijs. Daarnaast vertelt Merel van der Ham, eigenaar van De Verhalenwinkel, over de lessenreeks die zij heeft ontwikkeld bij Koolwijks boek 'Gozert'. De lessenreeks wordt aangeboden via de Brede School.

We nodigen geregeld kinderboekenauteurs, illustratoren en andere inspirators uit die vertellen over hun werk, maar natuurlijk bieden we ook ruimte om tips en ideeën met elkaar te delen. Ben je leerkracht en/of (volwassen) kinderboekenliefhebber? Kom naar het Kinderboekencafé!

De ontvangst is om 15.45 uur en het programma begint om 16.00 uur. We zitten in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda.

Deelname is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via onderstaande knop. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ellen van Leeuwen: e.vanleeuwen@bibliotheekgouda.nl.

Meld je aan voor het Kinderboekencafé

We organiseren deze activiteit samen met Brede School Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij en Cultuuredicatiegroep. Het Kinderboekencafé is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die het meedoen aan cultuur stimuleren.