Nederland Leest

1 november 2023 t/m 30 november 2023

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Cover boek Sonny Boy

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de bibliotheek in november een boek cadeau. In 2023 is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl.

Het boek is op te halen in onze vestigingen

Ben je nog geen lid van de bibliotheek Gouda? Word dat dan nu! 

Lees meer over de voordelen van een lidmaatschap

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna, haar veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, die werd bewerkt tot een succesvolle tv-serie en musical. Van Sonny Boy werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald. 

Ga naar de website van Heel Nederland Leest

Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien. Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. 

23 november: Sonny Boy in Cinema Gouda

Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. De film wordt op 23 november vertoond in Cinema Gouda. Aanvang 15.00 uur. Een kaartje kost € 9,00 inclusief koffie / thee met wat lekkers.

Koop je kaartje(s)

29 november: leesclub over Sonny Boy

De bibliotheek Gouda heeft een eigen leesclub: 'Over boeken gesproken'. Steeds staat een ander (non-fictie)boek centraal. Je kunt je per keer aanmelden. We bespreken Sonny Boy op woensdag 29 november om 14.00 uur in Van Noord aan de Lekkenburg 1. Je hoeft het boek niet uit te hebben om mee te kunnen doen. 

Meld je aan voor de leesclubbijeenkomst